Кај дамите без промени – Македонија има четири места во Европа

Македонија одамна нема претставник во Лигата на шампионите во женска конкуренција, па поради тоа нема ни рејтинг во најелитната конкуренција во Европа.

Во Лигата на Европа, Македонија ќе може да пријави еден тим, шампионот, но ќе мора да мине низ две квалификациски кола.

Во Европскиот Куп, имаме три место, а доколку првакот не се пријави во Лигата на Европа, нивниот број ќе биде четири.

Во Лигата на шампионите, нема големи промени во рејтингот и истите држави што имаа претставници директно во групите оваа сезона, ќе имаат и во следната.