Ќе биде жешко на Олимпијадата во Токио, секој ден полн со ракомет

Вообичаено за Олимписките игри и на овие кои следуваат во текот на летото во Токио ќе се игра секој ден на ракометниот турнир. Практично ракометарите и ракометрките ќе имаат натпревар секој втор ден што начи дека секој ден ќе се гледаат по шест средби.

Турнирот ќе го отворат машките репрезентации на 24 јули и веднаш има дерби дуел меѓу Германија и Шпанија. Потоа на 25 јули на терен се дамите и тоа настартот доаѓаат два интересни дуели. Отвораат Шпанија против Шведска и Унгарија против Франција.

Ова ќе биде долг турнир на кој ќе има што да се види и ќе се игра од првиот до последниот ден.

ОЛИМПИСКИ ИГРИ – МАШКИ ТУРНИР

САБОТА, 24 ЈУЛИ: Норвешка – Бразил, Франција – Аргентина, Германија – Шпанија, Данска – Јапонија, Шведска – Бајреин, Португалија –Египет

ПОНЕДЕЛНИК, 26 ЈУЛИ: Бразил – Франција, Шпанија – Норвешка, Аргентина – Германија, Јапонија – Шведска, Египет – Данска, Бахреин –Португалија.

СРЕДА, 28 ЈУЛИ: Норвешка – Аргентина, Франција – Германија, Бразил – Шпанија, Данска – Бахреин, Шведска – Португалија, Јапонија – Египет.

ПЕТОК, 30 ЈУЛИ: Франција – Шпанија, Германија – Норвешка, Аргентина – Бразил, Шведска – Египет, Португалија – Данска, Бахреин – Јапонија.

НЕДЕЛА, 1 АВГУСТ: Шпанија – Аргентина, Германија – Бразил, Норвешка – Франција, Египет – Бахреин, Португалија – Јапонија, Данска – Шведска.

ВТОРНИК, 3 АВГУСТ: Четврт-финале

ЧЕТВРТОК, 5 АВГУСТ: Полуфинале

САБОТА, 7 АВГУСТ: Финале/Натпревар за 3. Место

ОЛИМПИСКИ ИГРИ – ЖЕНСКИ ТУРНИР

НЕДЕЛА, 25 ЈУЛИ: Холандија – Јапонија, Црна Гора – Ангола, Норвешка – Кореја, Шпанија – Шведска, Русија – Бразил, Унгарија – Франција.

ВТОРНИК, 27 ЈУЛИ: Јапонија – Црна Гора, Кореја – Холандија, Ангола – Норвешка, Шведска – Русија, Франција – Шпанија, Бразил – Унгарија.

ЧЕТВРТОК, 29 ЈУЛИ: Холандија – Ангола, Црна Гора – Норвешка, Јапонија – Кореја, Шпанија – Бразил, Русија – Унгарија, Шведска – Франција.

САБОТА, 31 ЈУЛИ: Црна Гора – Кореја, Норвешка – Холандија, Ангола – Јапонија, Русија – Франција, Унгарија – Шпанија, Бразил – Шведска.

ПОНЕДЕЛНИК, 2 АВГУСТ: Кореја – Ангола, Норвешка – Јапонија, Холандија – Црна Гора, Франција – Бразил, Унгарија – Шведска, Шпанија – Кореја.

СРЕДА, 4 АВГУСТ: Четврт-финале

ПЕТОК, 6 АВГУСТ: Полуфинале

НЕДЕЛА, 8 АВГУСТ: Финале/Натпревар за 3. Место