Фото приказна: Како „експлодираше“ Вардар во „Јане Сандански“

Една слика – илјада зборови. Тоа е уметноста со која фотографите успеваат да го прикажат моментот, атмосферата, ситуацијата, борбата и мотивацијата. Некогаш нема потреба од текст, фотографијата зборува сама за себе, а вие можете да ја смислите приказната.

Ракометот е спорт со изобилство дуели, жар, борба, емоции…

Сезонава www.24rakomet.mk ќе соработува со фотографот Огнен Теофиловски кој истовремено работи за агенцијата Reuters.

Низ неговиот фото-објектив ќе видите детали од средбите на ЕХФ лигата на шампионите кои не се гледаат во живо или на ТВ.

Фото магија: Вардар експлодираше во „Јане Сандански“

Сезонава www.24rakomet.mk ќе соработува со еден од најдобрите фотографи - Огнен Теофиловски кој истовремено работи за агенцијата Reuters. Низ неговиот фото-објектив ќе видите детали од средбите на ЕХФ лигата на шампионите кои не се гледаат во живо или на ТВ.

Мајсторијата со која Огнен Теофиловски ќе ви ја долови атмосферата на теренот во СЦ „Јане Сандански“ ќе не потсети на победничкиот карактер на Вардар, на најдобрата публика во светот, на емотивниот Вујовиќ, на мајсториите на „летечкиот Русин“…..

Ако ви се допаднаа слободно споделете ги, „лајкнете“ ги… И очекувајте и други фото приказни.