Татран ќе треба да и плати 10.000 евра на СЕХА!

Дисциплинската комисија на регионалната СЕХА изрече висока казна за словачкиот шампион Татран Прешов.

За време на натпреварот меѓу Татран и Нексе во Прешов, ЛЕД дисплејот во салата не работел, па затоа Словаците ќе мора да платат казна од 10.000 евра.

СЕХА го казни и украинскиот Мотор Запорожје, поради тоа што гостите немало свое знаме на натпреварот што го играа против Вардар во Скопје.

Во споредба со казната на Татран, таа на Мотор е многу мала. Украинците ќе мора да платат 100 евра.