Се враќаат Карабатиќ и Ремили – познат составот на Франција за „Златната лига“

Познат е составот на француската лига за претсојните натпревари од „Злантата Лига“.

Во составот на Французите се враќаат Лука Карабатиќ, неговиот соиграч од ПСЖ Недим Ремили како и Тимоти Н’Гесан од Барселона кои го пропуштија Европското првенство на почетокот на годината.

Французите во рамки на „Златната лига“ ќе играат со Норвешка на 20 март, а еден ден подоцна ќе се соочат со Данска.