03.11.2017, BSFZ Suedstadt, Maria Enzersdorf, AUT, HLA, SG INSIGNIS Handball WESTWIEN vs SC kelag Ferlach, Hauptrunde, 10. Runde, im Bild Christoph Meleschnig (SG INSIGNIS Handball WESTWIEN) // during Handball League Austria 10 th round match between SG INSIGNIS Handball WESTWIEN and SC kelag Ferlach at the BSFZ Suedstadt, Maria Enzersdorf, Austria on 2017/11/03, Maria Enzersdorf *** Handball WESTERN VIENNA vs SC kelag Ferlach Main round 10 Round in the picture Christoph Meleschnig SG INSIGNIS Handball WESTERN VIENNA during Handball League Austria 10TH round match between SG INSIGNIS Handball WESTWIEN and SC kelag Ferlach at the BSFZ Suedstadt Maria Enzersdorf Austria on 2017 11 03 Maria Enzersdorf PUBLICATIONxNOTxINxAUT EP_puc

Се вработи во фирмата на брат му и ја заврши кариерата на 22 години!

Австриецот Кристоф Мелешниг кој настапува за екипата од Виена, Вествин одлучи многу рано да стави крај на кариерата. Иако има висока плата, иако игра во најквалитетна домашна конкуренција, сепак реши повеќе да не игра професионално ракомет.

22-Годишниот Мелешинг доби висока работна позиција во фирмата на брат му што го одалечи од терените. Австриецот не може да ги искомбинира двете работи во исто време и одлучи да го напушти ракометот.

„Добив можност за заземам висока позиција во фирмата на мојот брат и тоа не може да се комбинира со професионални спортови. Им благодарам на Вествин и на навивачите на екипата за прекрасните поминати моменти“, изјави Мелешинг по објавата дека ја прекинува кариерата.