Распоред за првата фаза: Кој против кого во битка за вториот круг на СП?

Од денеска стартува 27. Светско првенство на кое учествува и Македонија. Првата средба е денеска од 18 часот меѓу Египет и Чиле, а утре и задутре се другите натпревари од првото коло.

Првата фаза ќе трае до вторник кога ќе бидат познати сите селекции кои ќе се пласираат понатаму.

Од секоја група во вториот круг одат првите три селекции и ќе имаат уште по три дуели до четврт-финалето.

Комплетниот распоред за првата фаза во осумте групи можете да го видите во продолжение.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО – ЕГИПЕТ 2021

КОМПЛЕТЕН РАСПОРЕД ЗА ПРВА ФАЗА

ГРУПА А

ПЕТОК, 15 ЈАНУАРИ

18:00ч

ГЕРМАНИЈА – УРУГВАЈ

20:30ч

УНГАРИЈА – ЗЕЛЕНОРСТКИ ОСТРОВИ

НЕДЕЛА, 17 ЈАНУАРИ

18:00ч

ЗЕЛЕНОРТСКИ ОСТРОВИ – ГЕРМАНИЈА

20:30ч

УНГАРИЈА – УРУГВАЈ

ВТОРНИК, 19 ЈАНУАРИ

18:00ч

УРУГВАЈ – ЗЕЛЕНОРТСКИ ОСТРОВИ

20:30ч

ГЕРМАНИЈА – УНГАРИЈА

ГРУПА Б

ПЕТОК, 15 ЈАНУАРИ

18:00ч

ШПАНИЈА – БРАЗИЛ

20:30ч

ТУНИС – ПОЛСКА

НЕДЕЛА, 17 ЈАНУАРИ

18:00ч

ТУНИС – БРАЗИЛ

20:30ч

ПОЛСКА – ШПАНИЈА

ВТОРНИК, 19 ЈАНУАРИ

18:00ч

ШПАНИЈА – ТУНИС

20:30ч

БРАЗИЛ – ПОЛСКА

ГРУПА Ц

ПЕТОК, 15 ЈАНУАРИ

15:30ч

КАТАР – АНГОЛА

18:00ч

ХРВАТСКА – ЈАПОНИЈА

НЕДЕЛА, 17 ЈАНУАРИ

15:30ч

КАТАР – ЈАПОНИЈА

18:00ч

АНГОЛА – ХРВАТСКА

ВТОРНИК, 19 ЈАНУАРИ

15:30ч

ЈАПОНИЈА – АНГОЛА

18:00ч

ХРВАТСКА – КАТАР

ГРУПА Д

ПЕТОК, 15 ЈАНУАРИ

18:00ч

АРГЕНТИНА – КОНГО

20:30ч

ДАНСКА – БАХРЕИН

НЕДЕЛА, 17 ЈАНУАРИ

18:00ч

АРГЕНТИНА – БАХРЕИН

20:30ч

КОНГО – ДАНСКА

ВТОРНИК, 19 ЈАНУАРИ

18:00ч

БАХРЕИН – КОНГО

20:30ч

ДАНСКА – АРГЕНТИНА

ГРУПА Е

ЧЕТВРТОК, 14 ЈАНУАРИ

18:00ч

АВСТРИЈА – ШВАЈЦАРИЈА

20:30ч

НОРВЕШКА – ФРАНЦИЈА

САБОТА, 16 ЈАНУАРИ

18:00ч

АВСТРИЈА – ФРАНЦИЈА

20:30ч

ШВАЈЦАРИЈА – НОРВЕШКА

ПОНЕДЕЛНИК, 18 ЈАНУАРИ

18:00ч

ФРАНЦИЈА – ШВАЈЦАРИЈА

20:30ч

НОРВЕШКА – АВСТРИЈА

ГРУПА Ф

ЧЕТВРТОК, 14 ЈАНУАРИ

18:00ч

АЛЖИР – МАРОКО

20:30ч

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД

САБОТА, 16 ЈАНУАРИ

18:00ч

МАРОКО – ПОРТУГАЛИЈА

20:30ч

АЛЖИР – ИСЛАНД

ПОНЕДЕЛНИК, 18 ЈАНУАРИ

18:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – АЛЖИР

20:30ч

ИСЛАНД – МАРОКО

ГРУПА Е

СРЕДА, 13 ЈАНУАРИ

18:00ч

ЕГИПЕТ – ЧИЛЕ

ЧЕТВРТОК, 14 ЈАНУАРИ

20:30ч

ШВЕДСКА – МАКЕДОНИЈА

САБОТА, 16 ЈАНУАРИ

18:00ч

ЕГИПЕТ – МАКЕДОНИЈА

20:30ч

ШВЕДСКА – ЧИЛЕ

ПОНЕДЕЛНИК, 18 ЈАНУАРИ

15:30ч

МАКЕДОНИЈА – ЧИЛЕ

18:00ч

ШВЕДСКА – ЕГИПЕТ

ГРУПА Х

ЧЕТВРТОК, 14 ЈАНУАРИ

15:30ч

БЕЛОРУСИЈА – РУСИЈА

18:00ч

СЛОВЕНИЈА – КОРЕЈА

САБОТА, 16 ЈАНУАРИ

15:30ч

БЕЛОРУСИЈА – КОРЕЈА

18:00ч

РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 18 ЈАНУАРИ

15:30ч

КОРЕЈА – РУСИЈА

18:00ч

СЛОВЕНИЈА – БЕЛОРУСИЈА