РАКОМЕТЕН МАРАТОН: Погледнете кои натпревари од СП ќе ги следите на МТВ

Натпреварите од Светското првенство во Египет ќе може да ги следите на програмите на Македонската телевизија, на првиот и третиот канал.

Трите натпревари на Македонија против Шведска, Египет и Чиле ќе се играат на 14, 16 и 18 јануари, а сите ќе може да ги гледате во директен пренос.

Дел од останатите натпревари ќе одат во преноси, додека дел во одложени снимки. Но како и да е, претстои ракометен маратон на програмите на МТВ.

Македонија доби шанса да игра на Мундијалот откако се откажа селекција на Чешка и ова ќе биде седмо учество на СП за нашата селекција.

СП РАКОМЕТ ЕГИПЕТ 2021

ТВ-ПРОГРАМА 13-31.01.2021

СРЕДА, 13.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 21.30 ЕГИПЕТ – ЧИЛЕ (снимка од 18.00)

ЧЕТВРТОК, 14.01.2021
MТВ-1 + МТВ-3 15.30 БЕЛОРУСИЈА – РУСИЈА
МТВ-1 + МТВ-3 20.30 МАКЕДОНИЈА – ШВЕДСКА
МТВ-1 + МТВ-3 22.15 НОРВЕШКА – ФРАНЦИЈА (снимка)

ПЕТОК, 15.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 20.30 ТУНИС – ПОЛСКА

САБОТА, 16.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 15.30 БЕЛОРУСИЈА – Ј.КОРЕЈА
МТВ-1 18.00 МАКЕДОНИЈА – ЕГИПЕТ
МТВ-1 + МТВ-3 20.30 РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА (снимка од 18.00)

НЕДЕЛА, 17.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 ХРВАТСКА – АНГОЛА
МТВ-1 + МТВ-3 20.30 ПОЛСКА – ШПАНИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 18.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 15.30 МАКЕДОНИЈА – ЧИЛЕ
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 СЛОВЕНИЈА – БЕЛОРУСИЈА
МТВ-1 + МТВ-3 20.30 НОРВЕШКА – АВСТРИЈА

ВТОРНИК, 19.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 ХРВАТСКА – КАТАР
МТВ-1 +МТВ-3 20.30 ГЕРМАНИЈА – УНГАРИЈА

СРЕДА, 20.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ЧЕТВРТОК, 21.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ПЕТОК, 22.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

САБОТА, 23.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

НЕДЕЛА, 24.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ПОНЕДЕЛНИК, 25.01.2021
МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

СРЕДА, 27.01.2021
15.00 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 27. ИЛИ 31.МЕСТО – *ако игра МКД
17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 25. ИЛИ 29.МЕСТО – *ако игра МКД
17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ – * ако МКД не игра за 25 или 29 м.
20.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ
22.15 МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ (снимка од 20.30)

ПЕТОК, 29.01.2021
17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ПОЛУФИНАЛЕ
20.30 МТВ-1 + МТВ-3 ПОЛУФИНАЛЕ

НЕДЕЛА, 31.01.2021
14.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 3.МЕСТО
17.00 МТВ-1 + МТВ-3 ФИНАЛЕ