Ракометарките на Ѓер во крводарителска акција (ФОТО/ВИДЕО)

Поголемиот дел од ракометарките на шампионот на Унгарија, Ѓер се најдоа во крводариталска акција.

Тие се одлучија да даруваат крв во локалниот медицински центар за да помогнат во овој период кога е навистина потребно да се помогне за да може сите работи да се одвиваат нормално.

Воедно сакаат да ги охрабрат сите колеги и колешки да го сторат истото.