Почна поделбата на визите за втората фаза, време е за битка за пренесување бодови

Со одигрувањето на 2. коло од групите Е, Ф, Г и Х веќе шест места се пополнети за втората фаа, а останува в понеделник да бидат пополнети уште шест во последното коло. Ситуацијата е речиси позната и нема многу неизвсност така што останува да се види каков ќе биде епилогот во 3. коло.

Јасно е дека Франција, Португалија, Египет, Шведска, Белорусија и Русија се сигурни, а има уште селекции кои имаат теоретски шанси така што прашањата се отворени.

Освен победата на Русија над Словенија која на некој начин е изненадување други изненадувања немаше и ова беше главно ден за фаворитите.

Сите резултати и табелите можете да ги погледнете во продолжение. Инаку, во втората фаза одат најдобрите три од секоја од групите.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

РЕЗУЛАТИ ОД 2. КОЛО

ГРУПА Е

АВСТРИЈА – ФРАНЦИЈА               28:35 (ИЗВЕШТАЈ)

ШВАЈЦАРИЈА – НОРВЕШКА       25:31 (ИЗВЕШТАЈ)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаБ.НПРЛ
1ФРАНЦИЈА63300
2НОРВЕШКА43201
3ШВАЈЦАРИЈА23102
4АВСТРИЈА03003

ГРУПА Ф

МАРОКО – ПОРТУГАЛИЈА          20:33 (ИЗВЕШТАЈ)

АЛЖИР – ИСЛАНД         24:39 (ИЗВЕШТАЈ)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаБ.НПРЛ
1ПОРТУГАЛИЈА63300
2ИСЛАНД43201
3АЛЖИР23102
4МАРОКО03003

ГРУПА Г

ЕГИПЕТ – МАКЕДОНИЈА              38:19 (ИЗВЕШТАЈ)

ЧИЛЕ – ШВЕДСКА           26:41 (ИЗВЕШТАЈ)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаБ.НПРЛ
1ШВЕДСКА63300
2ЕГИПЕТ43201
3МАКЕДОНИЈА23102
4ЧИЛЕ03003

ГРУПА Х

БЕЛОРУСИЈА – ЈУЖНА КОРЕЈА 32:24 (ИЗВЕШТАЈ)

РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА  31:25 (ИЗВЕШТАЈ)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаБ.НПРЛ
1РУСИЈА53210
2СЛОВЕНИЈА43201
3БЕЛОРУСИЈА33111
4КОРЕЈА03003