Познати судиите за првиот натпревар: Австријци ќе и судат на Македонија против Словенија

Судиите кои ќе ја делат правдата во 1. коло на Европското првенство се знаат уште денеска, а со тоа е познато дека на средбата меѓу Македонија и Словенија ќе судат Австријци.

Судии на оваа средба ќе бидат Радојко Бркиќ и Андреј Јусуфхоџиќ додека на вториот дуел од Групата А на кој ќе се сретнат Данска и Црна судат Романците, Бодан Старк и Ромео Стефан.

Во првото коло не се делегирани судиите од Македонија, Ѓорѓи Начевски и Славе Николов, но тие се очекува да добијат работа веќе во 2. коло во некоја од групите.

СУДИИ ЗА 1. КОЛО НА ЕП

ГРУПА А

МАКЕДОНИЈА – СЛОВЕНИЈА

Радојко Бркиќ – Андреј јусуфхоџиќ (Австрија)

ДАНСКА – ЦРНА ГОРА

Бодан Старк – Ромео Стефан (Романија)

ГРУПА Б

УНГАРИЈА – ХОЛАНДИЈА

Мирза Куртагиќ – Матијас Ветервик (Шведска)

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД

Роберт Шулце – Тобијас Тонис (Германија)

ГРУПА Ц

СРБИЈА – УКРАИНА

Ларс Јорум – Хавард Клевен (Норвешка)

ХРВАТСКА – ФРАНЦИЈА

Вацлав Хорачек – Јиржи Новотни (Чешка)

ГРУПА Д

ГЕРМАНИЈА – БЕЛОРУСИЈА

Бојан Лах – Давид Сок (Словенија)

АВСТРИЈА – ПОЛСКА

Мадс Хансен – Јеспер Мадсен (Данска)

ГРУПА Е

ШПАНИЈА – ЧЕШКА

Иван Павичевиќ – Милош Ражнатовиќ (Црна Гора)

ШВЕДСКА – БИХ

Адам Биро – Оливер Киш (Унгарија)

ГРУПА Ф

РУСИЈА – ЛИТВАНИЈА

Јонас Елијасон – Антон Палсон (Исланд)

НОРВЕШКА – СЛОВАЧКА

Артур Брунер – Морад Салах (Швајцарија)