Подгответе се за маратон: Кои средби од ЕП ќе можете да ги следите во пренос, а кои во снимка?

Како и пред две години, кога ТВ Телма го пренесуваше Европското првенство во Хрватска, така и сега оваа македонска ТВ куќа се погрижи да ги откупи правата, па натпреварите на нашата репрезентација на ЕП, ќе може да ги гледаме со македонски коментар.

Секој ден ќе има по две средби кои ќе одат во пренос, а ќе има и по еден натпревар во снимка.

Програмската шема за првиот круг ќе можете да ја видите во продолжение.

На листата се сите средби кои ќе може да ги следите на Телма од првата фаза на Европското првенство.

 

 

ПРОГРАМСКА ШЕМА ТВ ТЕЛМА ЗА 1.ФАЗА 09.01-15.01.2020

09.01.2020

18:15 БЕЛОРУСИЈА – СРБИЈА, пренос (ГРУПА А)
20:30 ХРВАТСКА – ЦРНА ГОРА, пренос (ГРУПА А)

10.01.2020

18:15 ЧЕШКА – АВСТРИЈА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА, пренос (ГРУПА Б)

11.01.2020

16:00 УНГАРИЈА – РУСИЈА, пренос (ГРУПА Е)
18:15 ШПАНИЈА – ГЕРМАНИЈА, пренос (ГРУПА Ц)
20:30 ЦРНА ГОРА – СРБИЈА, снимка (ГРУПА А)

12.01.2020

16:00 ЧЕШКА – МАКЕДОНИЈА, пренос (ГРУПА Б)
18:15 АВСТРИЈА – УКРАИНА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 ФРАНЦИЈА – НОРВЕШКА, снимка (ГРУПА Д)

13.01.2020

18:15 ИСЛАНД – РУСИЈА, пренос (ГРУПА Е)
20:30 СРБИЈА – ХРВАТСКА, пренос (ГРУПА А)

14.01.2020

18:15 АВСТРИЈА – МАКЕДОНИЈА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 УКРАИНА – ЧЕШКА, пренос (ГРУПА Б)

15.01.2020

18:15 ИСЛАНД – УНГАРИЈА, пренос (ГРУПА Е)
20:30 РУСИЈА – ДАНСКА, пренос (ГРУПА Е)