Од безбедносни причини, саатницата на Струшкиот турнир претрпе промени

На два дена до стартот на 48. издание на Струшкиот турнир дојде до промена, но само во термините за почеток на натпреварите. Причина е Ковид 19 односно безбедноста на ракометарите.

Затоа средбите ќе почнуваат на точно два часа и сега термините се точно прецизицирани и секој од петте дена на турнирот ќе има натпревар од 17:15, 19:15 и 21:15 часот.

Како изгледа новиот распоред односно новите саатници со двојките за одигрување на групната фаза можете да погледнете во продолжение.

48. РАКОМЕТЕН ТУРНИР СТРУГА 2020

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

СРЕДА, 12 АВГУСТ

17:15ч

СТРУГА – ПРИЛЕП

18:40ч

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

19:15ч

БУТЕЛ СКОПЈЕ – ОХРИД

21:15ч

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – МЕТАЛУРГ

ЧЕТВРТОК, 13 АВГУСТ

17:15ч

БУТЕЛ СКОПЈЕ – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

19:15ч

МЕТАЛУРГ – ПРИЛЕП

21:15ч

ВАРДАР – ОХРИД

ПЕТОК, 14 АВГУСТ

17:15ч

СТРУГА – МЕТАЛУРГ

19:15ч

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – ПРИЛЕП

21:15ч

ВАРДАР – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

САБОТА, 15 АВГУСТ

17:15ч

ОХРИД – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

19:15ч

СТРУГА – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР

21:15ч

ВАРДАР – БУТЕЛ СКОПЈЕ

НЕДЕЛА, 16 АВГУСТ

10:00ч

НАТПРЕВАР ЗА 7. МЕСТО

17:15ч

НАТПРЕВАР ЗА 5. МЕСТО

19:15ч

НАТПРЕВАР ЗА 3. МЕСТО

21:15ч

ФИНАЛЕ