Непоразениот Тиквеш оди кај Прилеп, вардарки го чекаат Куманово, Голден Арт на мегдан на Вардар

По завршувањето на младинските лиги, до крајот на полусезоната останува да се одиграат уште дел од натпреварите од двете конкуренции во кадетска и пионерска лига.

Овој викенд стартуваат и пионерките. Ќе се натпреваруват 11 екипи поделени во три групи по региони.

Кај кадетите се игра 2 коло, а интересно се очекува да биде на дуелите меѓу Бутел Скопје и Металург, меѓу Пролет и Алкалоид, како и на средбата во Прилеп меѓу домаќинот и Еурофарм Пелистер.

Кај пионерите, непоразениот Тиквеш гостува кај Прилеп, додека Вардар ќе се соочи со Голден Арт.

Кај кадетките најинтересно би требало да биде на средбата меѓу Вардар и Куманово, додека кај пионерките ќе има двојна програма во Делчево.

Кадети, 2 коло, распоред:

Група А
12/12, 14:00 часот, Тиквеш – Текстилец
12/12, 10:00 часот, Борец – Бисинов
12/12, 16:00 часот, КЛ7 Свети Николе – Младост Богданци

Група Б
13/12, 19:00 часот, Бутел Скопје – Металург
11/12, 15:00 часот, Ангели Волково – Голден Арт
12/12, 12:00 часот, Аеродром – Работнички

Група В
12/12, 18:00 часот, Пролет – Алкалоид
12/12, 20:00 часот, Металург РА – Вардар
12/12, 14:30 часот, Македонија ЃП – Куманово

Група Г
11/12, 13:00 часот, Еурофарм Пелистер 2 – Преспа Вардар
12/12, 18:00 часот, Прилеп – Еурофарм Пелистер

Група Д
12/12, 12:00 часот, Струга – Сани
12/12, 17:00 часот, Охрид – Енхалон

Кадетки, 4 коло, распоред:

Група А
11/12, 12:00 часот, Вардар – Куманово
12/12, 12:00 часот, Илинден Вардар – Ѓорче Петров
14/12, 19:30 часот, Металург – Шампион

Група Б
11/12, 11:00 часот, Пелистер – Јехона
11/12, 12:00 часот, Феникс – Стружанка
11/12, 10:00 часот, Сани – Лихнид

Пионери, 4 коло, распоред:

Група А
11/12, 15:00 часот, Вардар – Голден Арт
10/12, 19:30 часот, Куманово – Бисинов
Металург слоб.

Група Б
15/12, 19:00 часот, Преспа Вардар – Еурофарм Пелистер
11/12, 17:00 часот, Младост Јуниор – Охрид
Еурофарм Пелистер 2 слоб.

Група В
11/12, 11:00 часот, Бутел Скопје – Скопје
11/12, 12:00 часот, Алкалоид – Аеродром
Рисови слоб.

Група Г
11/12, 15:00 часот, Радовиш – Вардар Неготино
11/12, 11:00 часот, Прилеп – Тиквеш
Младост Богданци слоб.

Група Д
12/12, 13:00 часот, Асови – Сани
10/12, 15:00 часот, КЛ7 Струга – Струга
Јехона слоб.

Пионерки, 1 коло, распоред:

Група А
14/12, 19:30 часот, Илинден Вардар – Ѓорче Петров
12/12, 16:00 часот, Скопје – Шампион

Група Б
11/12, 14:00 часот, Делчево Вардар – Астибо
11/12, 12:00 часот, Брегалница Плус – Струма

Група В
12/12, 15:00 часот, Пелистер – Стружанка
Деспина слоб.