Како изгледа новата група во која требаше да игра и Македонија

Групата во која требаше да игра и Македонија во вториот круг на Европското првенство ги доби шестте селекции кои ќе играат во неа од утре и тоа во Виена.

Хрватска, Шпанија и Австрија влегуваат во неа со по два поени и тие имаат предност во однос на другите ти состави на стартот.

Познат е распоредот и веќе е јасно дека од утре до 22 јануари ќе се разигрува за место во полуфиналето како и за пласман кој би требало да ги донесе имињата на репрезентациите кои ќе си обезбедат олимписките квалификации.

Денеска ќе биде позната и другата група за вториот круг откако ќе финишира групата Е, која почна подоцна од другите.

ВТОРА ФАЗА

ГРУПА 1

ЧЕТВРТОК, 16 ЈАНУАРИ

16:00ч

ШПАНИЈА – ЧЕШКА

18:15ч

ХРВАТСКА – АВСТРИЈА

20:30ч

БЕЛОРУСИЈА – ГЕРМАНИЈА

САБОТА, 18 ЈАНУАРИ

16:00ч

БЕЛОРУСИЈА – ЧЕШКА

18:15ч

ШПАНИЈА – АВСТРИЈА

20:30ч

ХРВАТСКА – ГЕРМАНИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 20 ЈАНУАРИ

16:00ч

ХРВАТСКА – ЧЕШКА

18:15ч

БЕЛОРУСИЈА – ШПАНИЈА

20:30ч

АВСТРИЈА – ГЕРМАНИЈА

СРЕДА, 22 ЈАНУАРИ

16:00ч

ХРВАТСКА – ШПАНИЈА

18:15ч

БЕЛОРУСИЈА – АВСТРИЈА

20:30ч

ЧЕШКА – ГЕРМАНИЈА

ТАБЕЛА: 1. Хрватска 2 (31:23); 2. Шпанија 2 (33:26); 3. Австрија 2 (32:29); 4. Чешка 0 (29:32); 5. Германија 0 (26:33); 6. Белорусија 0 (23:31).