Каде уживаа македонските ракометар(к)и – Доминикана, Малдиви, Мексико, Бали, Куба…(ФОТО)

Ако ги прашате спортистите за должината на паузата меѓу двете сезони, секогаш ќе ви кажат дека е многу кратка.

Дел од ракометарите и ракометарките по крајот на клупската сезона беа ангажирани со националните тимови и не успеаја многу да се одморат.

Сепак дел од македонските ракометари и ракометари имаа летни одмори на егзотични дестинации од типот на Доминиканската Република, Египет, Малдиви, Куба, Мексико, Бали…дел беа во Турција, Хрватска, Грција…

Сигурно задоволни од „полнењето на батерии“ ќе ја почнат новата сезона…

Иван Тасески – Доминиканска Република

Иван Тасески – Доминиканска Република
Иван Тасески – Доминиканска Република

Филип Талески – Грција

Филип Талески – Грција

Марија Штериова – Бали

Марија Штериова – Бали
Марија Штериова – Бали

Елена Ливриниќ – Црна Гора

Елена Ливриниќ – Црна Гора
Елена Ливриниќ – Црна Гора

Моника Јанеска – Турција

Моника Јанеска – Турција
Моника Јанеска – Турција

Мартин Поповски – Малдиви

Мартин Поповски – Малдиви
Мартин Поповски – Малдиви
Мартин Поповски – Малдиви

Сара Ристовска – Монако

Сара Ристовска – Монако

Леоннида Гичевска – Египет

Леонида Гичевска – Египет
Леонида Гичевска – Египет

Стефан Дрогришки – Мексико

Стефан Дрогришки – Мексико
Стефан Дрогришки – Мексико

Ивана Гакидова – Хрватска

Ивана Гакидова – Хрватска
Ивана Гакидова – Хрватска

Јована Саздовска – Хрватска

Јована Саздовска – Хрватска
Јована Саздовска – Хрватска

Дарко Кондев – Египет

Дарко Кондев – Египет
Дарко Кондев – Египет

Кристијан Василевски – Куба

Кристијан Василевски – Куба

Димитар Димитриоски – Албанија

Димитар Димитриоски – Албанија
Димитар Димитриоски – Албанија