И втората група ќе биде неизвесна, втората фаза ќе понуди добар ракомет

Откако завчера стана позната првата група за вториот круг, а денеска екипите ќе ги имаат првите средби, синоќа станаа познати и репрезентациите кои ќе играат во Групата 2.

Норвешка, Унгарија и Словенија се трите селекции кои влегуваат со предност, а распоредот е таков што веќе утре ќе има три големи дуели.

Практично нема да има слаб натпревар, а ќе има по три меча така што ќе биде доста возбудливо во текот на секој ден додека трае шампионатот така што ќе има што да се види на терените.

ГРУПА 2

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

ПЕТОК, 17 ЈАНУАРИ

16:00ч

СЛОВЕНИЈА – ИСЛАНД

18:15ч

НОРВЕШКА – УНГАРИЈА

20:30ч

ПОРТУГАЛИЈА – ШВЕДСКА

НЕДЕЛА, 19 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД

18:15ч

СЛОВЕНИЈА – УНГАРИЈА

20:30ч

НОРВЕШКА = ШВЕДСКА

ВТОРНИК, 21 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – СЛОВЕНИЈА

18:15ч

НОРВЕШКА – ИСЛАНД

20:30ч

УНГАРИЈА – ШВЕДСКА

СРЕДА, 22 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – УНГАРИЈА

18:15ч

НОРВЕШКА – СЛОВЕНИЈА

20:30ч

ИСЛАНД – ШВЕДСКА

ТАБЕЛА: 1. Норвешка 2 бода (34:28); 2. Унгарија 2 (24:18); 3. Словенија 2 (21:19); 4. Шведска 0 (19:21); 5. Португалија 0 (28:34); 6. Исланд 0 (18:24)