И Белгија стави крај на сезоната, се бара модел за влез во европските купови

Раководството на Ракометната федерација на Белгија одлучи да стави крај на сезоната откако стана јасно дека ситуацијата со коронавирусот нема да заврши брзо и ќе биде потребно време за да може сè да се врати во нормала.

Според првичната одлука лигата беше предвидено да биде на пауза до 5 април. Сепак работите се сменија, па место после 5 април да се очекува одлука за продолжување на натпреварите, падна одлука за прекин на сезоната.

Уште нема информација за тоа кој ќе биде шампион и како ќе бидат поделени местата за влез во европските купови. Се бара модел по кој ќе може да се донесе одлука за ова.

Воедно се бара начин и како да се одлучи дали некој ќе ја напушти најсилната лига и дали од понизок ранг ќе се пласира некој состав во највисокиот ранг на натпреварување.