И Алеш Пајович ги отвори картите за домаќинот Австрија

Третиот ривал за Македонија на Европското првенство на три дена до првиот натпревар на шампионатот веќе ги има имињата на 16 ракометари со кои ќе настапи. Словенецот Алеш Пајович, кој е селектор на Австрија се одлучи за играчите со кои ќе игра на првенството така што веќе се знае кои се играчите кои ќе отворат на првенството против Чешка в петок.

Македонија и Австрија играат во последното коло од првата фаза на 14 јануари така што дотогаш може да дојде и до смена. Сепак, оние 16 играчи кои ќе го отворат првенството се веќе познати, а Пајович се одлучи за веќе проверени играчи.

СОСТАВ НА АВСТРИЈА ЗА ЕП 2020

ГОЛМАНИ: Томас Бауер (Порто, Португалија), Томас Ајхбергер (Грац, Австрија)

ЛЕВИ КРИЛА: Раул Сантос (Лајпциг, Германија), Себастијан Фримел (Кадетен Шафхаузен, Швајцарија)

ЛЕВИ БЕКОВИ: Никола Билик (Кил, Германија), Лукас Хутечек  (Фиверс Ват, Австрија)

СРЕДНИ БЕКОВИ:  Гералд Цајнер (Алпла Хард, Австрија), Јакоб Јохман (Кремс, Австрија), Александер Херман (Гумерзбах, Германија).

ДЕСНИ БЕКОВИ: Јанко Божовиќ (Гумерзбах, Германија), Борис Живковиќ (Алпла Хард, Австрија)

ДЕСНО КРИЛО: Давид Брандфелнер (Фиверс Ват, Австрија), Роберт Вебер (Нордхорн, Германија)

ПИВОТИ: Тобијас Вагнер (Фиверс Ват, Австрија), Фабијан Пош (Кремс, Австрија), Лукас Хербургер  (Кадетен Шафхаузен, Швајцарија).