ИЗБЕРЕТЕ ГО ОЛСТАР ТИМОТ ВО МАШКАТА СУПЕРЛИГА (АНКЕТА)

Гласањето ќе биде отворено до 31 јануари до 12 часот, а секој читател може да го даде гласот за еден избор, при гласањето ќе изберете идеален тим, најдобар одбранбен ракометар, млада надеж и тренер кој дал најголем придонес оваа полусезона. Нашите пријатели од „ИЗВОРСКА“ го подржаа изборот.

По завршувањето на есенската полусезона, односно регуларниот дел од Суперлигата, го избираме идеалниот тим и МВП на полусезоната. Поради коронавирусот и многу одложени натпревари, а дел од нив не се одиграа во планираните термини, изборот за МВП на колото оваа полусезона беше на пауза.

Но, затоа 24Ракомет, единствениот специјализиран спортски портал посветен на ракометот во соработка со нашите пријатели од „ИЗВОРСКА“ ќе ви овозможиме да гласате за најдобрите ракометари во првиот дел од сезоната.

Ние одбравме по петмина играчи на секоја позиција од кои вие можете да одберете.
Вие со гласање ќе изберете кои играчи ќе бидат најдобри и ќе влезат во иделаниот тим. Ќе го избереме и МВП играчот на сезоната.

Гласањето ќе биде отворено до 31 јануари 2021 година до 12 часот, а секој читател може да го даде гласот за еден избор, при гласањето ќе изберете идеален тим, најдобар одбранбен ракометар, млада надеж и тренер кој дал најголем придонес оваа полусезона.

This poll has ended (since 3 years).

Гласајте за најдобар десен бек во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Мартин Серафимов -Металург-
8,055 од 32718 гласа
Вук Лакичевиќ -Струга-
7,597 од 32718 гласа
Денис Тот -Охрид-
6,359 од 32718 гласа
Жарко Бајрактаревиќ -Јуниор Кисела Вода-
5,427 од 32718 гласа
Вања Смиљаниќ -Тиквеш
5,280 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар лев бек во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Јане Јанчев -Тиквеш-
8,400 од 32718 гласа
Митко Стоилов -Младост-
6,687 од 32718 гласа
Јован Талевски -Еурофарм Пелистер 2-
6,027 од 32718 гласа
Мите Караиванов -Астраион
5,990 од 32718 гласа
Тоше Ончев -Работнички-
5,614 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар централен бек во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Стефан Крстевски -Работнички-
7,150 од 32718 гласа
Ласко Андоновски -Пролет-
6,710 од 32718 гласа
Стефан Додиќ -Металург-
6,536 од 32718 гласа
Горан Печенкоски -Бутел-
6,536 од 32718 гласа
Ивица Илиев -Радовиш-
5,786 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар голман во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Мартин Јовановски -Струга-
9,462 од 32718 гласа
Златко Даскалоски -Бутел-
7,808 од 32718 гласа
Александар Стојаноски -Јуниор Кисела Вода-
5,287 од 32718 гласа
Филип Ивановски -Еурофарм Пелистер 2-
5,103 од 32718 гласа
Никола Даниловски -Охрид-
5,058 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар пивот во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Кристијан Симоноски -КЛ7-
10,569 од 32718 гласа
Михаил Аларов -Пролет-
8,264 од 32718 гласа
Стефан Атанасовски -Работнички-
5,261 од 32718 гласа
Пеце Ѓорѓиоски -Тиквеш-
4,656 од 32718 гласа
Милан Лазаревски -Металург-
3,968 од 32718 гласа

Гласајте за најдобро десно крило во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Златко Хорват -Металург-
7,571 од 32718 гласа
Ален Ќосевски -Работнички-
6,643 од 32718 гласа
Бобан Блажески -Охрид-
6,330 од 32718 гласа
Пеце Рајатоски -Струга-
6,306 од 32718 гласа
Реваз Чантурија -Прилеп-
5,868 од 32718 гласа

Гласајте за најдобро лево крило во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Давор Палевски -Пролет-
7,427 од 32718 гласа
Зоран Стојановски -Радовиш-
6,704 од 32718 гласа
Мирко Мајиќ -Бутел-
6,540 од 32718 гласа
Крсте Андоновски -Охрид-
6,487 од 32718 гласа
Цветан Кузманоски -Еурофарм Пелистер 2-
5,560 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар одбранбен ракометар во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Велко Маркоски -Металург-
9,781 од 32718 гласа
Кристијан Василевски -Бутел-
6,379 од 32718 гласа
Филип Арсеновски -Еурофарм Пелистер 2-
6,031 од 32718 гласа
Александар Долдуров -Радовиш-
5,269 од 32718 гласа
Борче Соколов -Охрид-
5,258 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар млад ракометар во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Марко Митев -Бутел-
8,908 од 32718 гласа
Теодор Тодески -Металург-
7,257 од 32718 гласа
Мартин Ивановски -Охрид-
6,644 од 32718 гласа
Емилијан Ѓорѓовски -КЛ7-
6,364 од 32718 гласа
Даниел Андоновски -Прилеп-
3,545 од 32718 гласа

Гласајте за најдобар тренер во регуларниот дел од македонската Супер лига 2020

Андон Бошковски -КЛ7-
8,705 од 32718 гласа
Александар Јовиќ -Еурофарм Пелистер 2-
7,439 од 32718 гласа
Наум Танески -Струга-
6,733 од 32718 гласа
Горан Кузманоски -Прилеп-
6,258 од 32718 гласа
Раде Стојановиќ -Охрид-
3,583 од 32718 гласа