Женска лига: Пролетниот дел стартува без дерби дуели

Првото коло од пролетниот дел од сезоната се игра денеска и утре, а на терен се сите тимови кои се дел од Женската лига. Веќе е јасно кои состави ќе бидат фаворити за титулата, но сосема извесно е и тоа дека ќе мора да се покаже најдоброто за денеска и утре да се влезе во пролетниот дел на најдобар можен начин.

Сосема јасно е кои тимови се фаворити, а тие немаат пресметки меѓу нив така што допрва следува главното на терен и во следните кола ќе има нови надигрувања.

ЖЕНСКА ЛИГА

ДВОЈКИ ЗА 14. КОЛО

САБОТА, 29 ФЕВРУАРИ

12:00ч

ГЕВГЕЛИЈА – МЕТАЛУРГ

Сала: „26 Април“ во Гевгелија. Судии: Александар Груевски и Ѓорѓи Чалдаров од Битола. Делегат: Васил Чавдаров од Богданци.

15:30ч

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – АЛУШОВСКИ

Сала: „Цар Самоил“ во Свети Николе. Судии: Ѓорѓи Василевски од Скопје и Иван Јовановски од Штип. Делегат: Зоран Јовановски од Штип.

18:30ч

КУМАНОВО – ДЕСПИНА

Сала: СОУ „Перо Наков“ во Куманово. Судии: Благоја Кимовски и Блаже Михајлов од Скопје. Делегат: Ерик Белимов од Скопје.

НЕДЕЛА, 1 МАРТ

10:00ч

ВАРДАР – СПАРТАК

Сала: СЦ „Јане Сандански“ (мала сала) во Скопје. Судии: Иво Ѓорѓиевски и Игор Наумовски од Скопје. Делегат: Владимир Саздовски од Скопје.

16:00ч

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – СТРУЖАНКА

Судии: Адриана Здравковска и Сања Божиновска од Скопје. Делегат: Зоран Кимевски од Скопје.

20:00ч

ЧАИР – КУЗМАН ВАРДАР ИЛИНДЕН

Сала: ОУ „7 Март“ во Скопје. Судии: Михаела Капсарева и Лејла Јашар од Скопје. Делегат: Мамер Реџепи од Скопје.

ПЕЛИСТЕР 2012 е слободен

ТАБЕЛА: 1. Куманово 36 бода (453:254); 2. Металург 33 (439:246); 3. Вардар 27 (418:266); 4. Стружанка 27 (361:295); 5. Чаир 24 (349:319); 6. Деспина 24 (312:315); 7. Пелистер 14 (345:388); 8. Спартак 14 (302:352); 9. Гевгелија 10 (286:355); 10. Ѓорче Петров 9 (256:356); 11. Кузман Вардар Илинден 6 (269:396); 12. Алушовски 4 (299:450); 13. Овче Поле СУ 3 (261:358).