Женска лига: Металург очекува бодови против ЖРК Алушовски

Ракометарките на Металург денеска ќе бидат гостинки на составот на Алушовски, а на овој дуел тие ќе гостуваат на свој терен во салата во Автокоманда.

Сосема јасно е каков е распоредот на силите и тука не се очекува да има поголема неизвесност. Металург влегува како фаворит на оваа пресметка и доколку сè оди според планот тука може мирно да се оди по два бода.

Според планот за одигрување на средбите од 15. коло другите дуели се предвидени за одигрување во текот на викендот.

ЖЕНСКА ЛИГА

ДВОЈКИ ЗА 15. КОЛО

ПЕТОК, 6 МАРТ

16:00ч

ЖРК АЛУШОВСКИ – МЕТАЛУРГ

Сала: „Автокоманда“ во Скопје. Судии: Адриана Здраковска и Сања Божиновска од Скопје. Делегат: Мамер Реџепи од Скопје.

САБОТА, 7 МАРТ

13:30ч

СТРУЖАНКА – КУМАНОВО

Сала: „Нико Нестор“ во Струга. Судии: Иво Ѓорѓиевски и Игор Наумовски од Скопје. Делегат: Камер Металари од Скопје.

14:30ч

КУЗМАН ВАРДАР ИЛИНДЕН – ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Сала: „Гоце Делчев“ (Илинден) во Скопје. Судии: Спаско и Глигор Ќаеви од Скопје. Делегат: Љупчо Јаневски од Скопје.

15:00ч

СПАРТАК – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

Сала: „Круме Кепески“ во Скопје. Судии: Благоја Кимовски и Блаже Михајлов од Скопје. Делегат: Васил Зипевски од Гостивар.

19:30ч

ДЕСПИНА – ВАРДАР

Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Судии: Ѓорѓи Чалдаров и Александар Груевски од Битола. Делегат: Александар Стефановски од Битола.

НЕДЕЛА, 8 МАРТ

14:00ч

ПЕЛИСТЕР 2012 – ЧАИР

Сала: „Боро Чурлевски“ во Битола. Судии: Оливер Пауновски и Оливер Спироски од Струга. Делегат: Славчо Каланоски од Струга.

ГЕВГЕЛИЈА е слободна

ТАБЕЛА: 1. Куманово 39 бода (495:268); 2. Металург 36 (477:265); 3. Вардар 30 (455:279); 4. Стружанка 30 (397:310); 5. Чаир 27 (383:342); 6. Деспина 24 (326:357); 7. Пелистер 14 (345:388, -1 меч); 8. Спартак 14 (315:389); 9. Гевгелија 10 (305:393); 10. Ѓорче Петров 9 (271:392); 11. Овче Поле СУ 6 (289:384); 12. Кузман Вардар Илинден 6 (292:430); 13. Алушовски 4 (325:478);.