Денеска на терените: Започнува второто коло на СП за младинки

Откако вчера започна Светското првенство за ракометарки до 20 години и на отварањето се одигра целосното прво коло кое помина без изненадувања, денеска продолжува второто коло на првенствотo.

Половина од учесничките на турнирот втор ден по ред ќе бидат на терените, но ќе следува и за нив одмор пред третиот натпевар во групата.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

14:30ч

АРГЕНТИНА – ЦРНА ГОРА (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

ИРАН – ТУНИС (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

16:30ч

ГВИНЕЈА – ШВЕДСКА (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

НОРВЕШКА – БРАЗИЛ (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

18:30ч

ИТАЛИЈА – ДАНСКА (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

СЛОВАЧКА – ХОЛАНДИЈА (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

20:30ч

ЈАПОНИЈА – ИНДИЈА (СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)

ЈУЖНА КОРЕЈА – ФРАНЦИЈА(СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, МЛАДИНКИ У-20)