Денеска на терените: Натпревари само во неколку земји, посилните првенства одложени

Поради Корона вирусот голем дел од натпреварите кои требаше да се одиграат денеска се одложени, но има неколку земји каде што ќе има ракомет и денеска и покрај вирусот.

Натпревари денеска ќе се играат во Унгарија, Шведска, Швајцарија, Израел, Белорусија, Финска и Луксембург.

Ова значи дека голем број од средбите кои беа поинтересни ќе почекаат за одигрување, а изборот за денеска е дефинитивно намален.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

13:00ч

МК БЕР ШЕВА – БНЕИ ХЕРЦЛИЈА (Израел 1)

14:00ч

ХАПОЕЛ АШДОД – НЕЦ ЦИОНА (Израел 1)

МК ХОЛОН – МАКАБИ ЛЕ ЗИОН (Израел 1)

15:00ч

ХАПОЕЛ КИРИЈАТ – РЕХОВОТ (Израел 1)

ХАПОЕЛ ЛЕЗИОН – МАКАБИ АВИШАИ МОЦКИН (Израел 1)

15:30ч

МАШЕКА – ГОМЕЛ (Белорусија 1)

17:30ч

КОКС – КЕХРА (Балтичка лига, плеј-оф)

18:00ч

ЕГЕР – ЃИНЃИШ (Унгарија 1)

СИФ – ДИКЕН (Финска 1, плеј-оф)

АИФК – ХИФК (Финска 1, плеј-аут)

18:30ч

ВАЦИ – ТАТАБАЊА (Унгарија 1)

19:00ч

ХЕЛСИНБОРГ – САВЕХОФ (Шведска 1)

КРИСТИЈАНШТАД – ОНЕРЕД (Шведска 1)

БОДЕН – ОНЕРЕДС (Шведска 1, жени)

Х 65 – СОДЕР (Шведска 1, жени)

ХАЈД – ХОВДЕ (Шведска 1, жени)

КУНГАЛВС – СКАРА (Шведска 1, жени)

ЛУГИ – ВАСТЕРАС (Шведска 1, жени)

СКУРУ – САВЕХОФ (Шведска 1, жени)

19:30ч

ВИНТЕРТУР – ЦИРИХ (Швајцарија 1)

20:30ч

ФРАМ – СТЈАРНАН (Исланд 1, жени)

БАРТРЕНГ – СТАНДАРД(Луксембург 1)

21:30ч

БЕНФИКА – ПАСОС М (Куп на Португалија)