ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Мирен ден пред бурниот викенд

За денешната ракометна програма се предвидени само мал број на средби кои ќе бидат одиграни низ Европа.

Вообичаено, пред богатиот викенд, денес ќе се игра во шампионатите во БиХ, Австрија, Германија, Шпанија…

Интересни средби се очекува да има во најквалитетното натпреварување во Франција.

На денешните дуели ќе настапат дел од македонските интернационалци.

Хари Павлов со екипата на Ферлах во натпревар од австрискиот шампионат ќе го пречекаат Кремс, додека повремената репрезентативка на Македонија, Андреа Седлоска заедно со Локомотива Загреб ќе атакуваат на нова победа против Кока.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ:

18:00 РАДНИЧКИ – ДУБОЧИЦА (СРБИЈА)

18:00 СЛОБОДА – ЛЕОТАР (БИХ)

18:00 ЛОК. ЗАГРЕБ – КОКА (ХРВАТСКА)

18:30 ФЕРЛАХ – КРЕМС (АВСТРИЈА)

19:00 АЛПЛА – ГРАЦ (АВСТРИЈА)

19:00 ОЛДЕНБУРГ – ЛЕВЕРКУЗЕН (ГЕРМАНИЈА)

20:00 ШАМБЕРИ – ШАРТ (ФРАНЦИЈА)

20:00 ИСТР – ДАНКЕРК (ФРАНЦИЈА)

20:00 СЕНТ РАФАЕЛ – ИВРИ (ФРАНЦИЈА)

20:00 ХУЕСКА – БАРСЕЛОНА (ШПАНИЈА)

20:30 КРЕТЕЈ – СЕСОН (ФРАНЦИЈА)

21:30 БИДАСОА – ТОРЕЛАВЕГА (ШПАНИЈА)