Денеска на терените: Иако има голем број одложени дуели, сепак, програмата е солидно богата

И денеска на терените ќе се појават доста голем број на екипи кои ќе имаат натпревари. Програмата е солидно богата со оглед на тоа што на терените денеска ќе се најдат екипи од повеќе лиги каде што нема забрана.

Голем дел од средбите се одложени со оглед на тоа што се зголемува бројот на земји кои одлучија да стават пауза од неколку недели поради Корона вирусот така што евидентно е дека некој период ракометот ќе мирува.

Кои се натпреварите кои денеска ќе се играат можете да видите во продолжение.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

10:00ч

СПАРТАК МОСКВА – АКБУЗАТ (Куп на Русија)

11:00ч

АНТАЛИЈА – ТОТО (Турција 1)

ГУНЕЈСУ – НИЛУФЕР Б. (Турција 1)

12:00ч

ГРИФАС – КАУНО АЗУЛАС (Литванија 1)

13:00ч

ДРАГУНАС КЛАИПЕДА – ПОЛВА СЕРВИТИ (Балтичка лига, плеј-оф)

ВИЛНУС –СМ ДУБИСА (Литванија 1)

ЧЕХОВСКИ МЕДВЕДИ – ПЕРМ (Куп на Русија)

КАСТАМОНУ – ИЗМИР (Турција 1, жени)

14:00ч

АРАНАС – ТИРЕСО (Шведска 2, жени)

ДРОТ – КАРА (Шведска 2, жени)

ЕСКИЛСТУНА – ЕСЛОВ (Шведска 2, жени)

ХАЛБИ –ХЕЛТОН (Шведска 2, жени)

ХЕЛСИНБОРГ – НАЦКА (Шведска 2, жени)

КРИСТИЈАНШТАД – СКАНЕЛА (Шведска 2, жени)

ОГРЕ МИЈАНДУМ – ЦЕЛТНИКС РИГА (Летонија 1)

ИЗМИР ББ – БЕЈКОЗ Б. (Турција 1)

15:00ч

КАВАЛИЕРИ – ЛУКСОЛ (Малта 1)

16:00ч

МЕШКОВ БРЕСТ – КРОНОН (Белорусија 1)

16:15ч

РЕДБЕРГСЛИД – ВАРБЕРГ (Шведска 1)

16:30ч

АЛОЈСИЈАНС – ХАМРУН (Малта 1)

17:00ч

ИБВ – ХАУКАР (Исланд 1, жени)

БУЗАУ – ДИНАМО БУКУРЕШТ (Романија 1)

ПОТАИСА ТУРДА – ЧСМ ФАГАРАШ (Романија 1)

18:00ч

ЈУВЕЛИС – ПОРТО (Португалија 1)

МАДЕИРА – ПЕНАФИЕЛ (Португалија 1)

ПОВОА – БЕЛЕНЕНСЕС (Португалија 1)

САНЈОАНЕНСЕ – САО БЕРНАРДО (Португалија 1)

ГУИФ – ЛУГИ (Шведска 1)

18:30ч

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ДИНАМО ПАНЧЕВО (Србија Супер лига)

19:00ч

ПАРТИЗАН – ОБИЛИЌ (Србија Супер лига)

РУДАР КОСТОЛАЦ – СПАРТАК ВОЈПУТ (Србија Супер лига)

ШАМОТ – ПРОЛЕТЕР (Србија Супер лига)

ГАЈА – САСОЕРОС (Португалија 1)

СПОРТИНГ – АВАНКА (Португалија 1)

20:00ч

КА ТОР – ВАЛУР (Исланд 1, жени)

МАЈА ИСМАИ – АКВА САНТАС (Португалија 1)