Денеска на терените: Загревање пред викендот резервиран за Лига на шампиони

Ден пред викендов во кој Лигата на шампионите ќе заземе главно место во програмата на ракометни дуели се играат првенствени средби низ Европа.

Нема дерби натпревари кои може да се издвојат, но затоа има доста средби кои може да се погледнат.

Изборот е направен во продолжение, па може да се погледне денешната програма на ракометни дуели.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

15:30ч

АСТРАХАНОЧКА – РОСТОВ ДОН (Русија Супер лига, жени)

17:00ч

ХРОБРИ ГЛОГОВ – ШЧЕЦИН (Полска Супер лига)

18:00ч

БАЛАТОНФУРЕДИ – МЕЗОКОВЕСДИ (Куп на Унгарија)

КИШВАРДА – ШИОФОК (Унгарија 1, жени)

ВИСЛА ПЛОЦК – КАЛИШ (Полска Супер лига)

18:30ч

ДУНАЈВАРОШ – ФЕРЕНЦВАРОШ (Унгарија 1, жени)

МОСОНМАЃАРОВАР – БЕКЕШЧАБА (Унгарија 1, жени)

19:00ч

ГРАДЕЦ – МАРИБОР (Словенија 1)

РИБНИЦА – ДОБОВА (Словенија 1)

ТРЕБЊЕ – КРКА (Словенија 1)

АЛПЛА ХАРД – ФЕРЛАХ (Австрија, плеј-оф)

БАРНБАХ – ЛИНЦ (Австрија, плеј-аут)

КОЛДИНГ – МОРС (Данска 1)

ГУИФ – КРИСТИЈАНШТАД (Шведска 1)

ХАЛБИ – ИШСТАД ИФ (Шведска 1)

ИФК ИШТАД – МАЛМЕ (Шведска 1)

ЛУГИ – ХЕЛСИНБОРГ (Шведска 1)

19:15ч

ХАМ ВЕСТФАЛЕН – ХАМБУРГ (Германија, Бундес лига 2)

19:30ч

РОСКИЛДЕ – СКОВБАКЕН (Данска 2)

БИТИГХАЈМ – АУЕ (Германија, Бундес лига 2)

20:00ч

РД ИЗОЛА – УР. ЛОКА (Словенија 1)

ВАЛЕНС – СЕСОН (Франција 2)

20:30ч

БИЛЕР – СТРАЗБУРГ (Франција 2)

ДИЖОН – НИЦА (Франција 2)

ЛИМОЖ – СЕЛЕСТАТ (Франција 2)

МАСИ ЕСОН – БЕЗАНСОН (Франција 2)

НАНСИ – ШЕРБУР (Франција 2)

САРАН – ПОНТО (Франција 2)