ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Единствен ден без ракомет на Европското првенство

После 14 дена натпревари на Европското првенство денеска е првиот и единствен ден на кој нема да биде одиграна ниту една средба. Репрезентациите се слободни, а денеска ги очекува преместување.

Практично се селат само шест репрезентации кои патуваат за Стокхолм каде што од утре до недела е завршницата на шампионатот.

Сепак, ова нема да биде празен ден бидејќи ќе има средби на шампионатот на Азија, а ќе има и на првенството на Јужна и Централна Америка, како и неколку дуели од првенства низ Европа.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

12:00ч

ЈАПОНИЈА – ОАЕ (Шампионат на Азија)

14:00ч

БАХРЕИН – САУДИСКА АРАБИЈА (Шампионат на Азија)

16:00ч

ИРАН – ЈУЖНА КОРЕЈА (Шампионат на Азија)

17:00ч

МАГУРА ЦИСНАДЕИ – БУЗАУ (Романија 1, жени)

18:00ч

КАТАР – КУВАЈТ (Шампионат на Азија)

18:30ч

ЗАГЛЕБИЕ – ЛУБЛИН (Полска Супер лига, жени)

19:00ч

БОЛИВИЈА – УРУГВАЈ (Шампионат на Јужна и Централна Америка)

АРАНАС – КАРЛСКРОНА (Шведска 2)

ЛИНДЕСБЕРГ – ТИРЕСО (Шведска 2)

РИМБО – ТОРСЛАНДА (Шведска 2)

19:30ч

СКИВ – СКЕРИНГ (Данска 2)

21:00ч

АРГЕНТИНА – ПАРАГВАЈ (Шампионат на Јужна и Централна Америка)

23:00ч

БРАЗИЛ – ЧИЛЕ (Шампионат на Јужна и Централна Америка)