ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Богата среда, натпревари на сите страни

Од денеска започнува активирањето во најголемиот дел од првенствата така што до крајот на оваа седмица само ќе се зголемува бројот на натпревари.

Денеска се играат голем број на средби и тоа во поголем број на шампионати. Натпревари има во Русија, Романија, Полска, Шведска… па ова е најава за посилните првенства каде што исто така паузата е веќе готова.

Каков е изборот од денешната програма на ракометни натпревари можете да погледнете во продолжените.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

15:00ч

ДИНАМО АСТРАХАН – СПАРТАК МОСКВА (Русија Супер лига)

16:00ч

ПОТАИСА ТУРДА – ДОБРОГЕА СУД (Романија 1)

17:00ч

АЗОТИ ПУЛАВИ – ХРОБРИ ГЛОГОВ (Полска Супер лига)

ЗАБЖЕ – ВИСЛА ПЛОЦК (Полска Супер лига)

БУЗАУ – ЧСМ БУКУРЕШТ (Романија 1, жени)

ДИНАМО СИНАРА – АСТРАХАНОЧКА (Русија Супер лига, жени)

ИЗЕВСК – ЛАДА ТОЉАТИ (Русија Супер лига, жени)

17:30ч

БЈАСЕН – ФОЛО (Норвешка 1, жени)

РОСТОВ ДОН – КРАСНОДАР (Русија Супер лига, жени)

18:00ч

КАРВИНА – ДУКЛА ПРАГА (Куп на Чешка)

ДУНАЈВАРОШ – АЛБА ФЕХЕРВАР (Куп на Унгарија, жени)

ЕСТЕРХАЗИ – МТК (Куп на Унгарија, жени)

НЕКА – КИШАРДА (Куп на Унгарија, жени)

ШЕНТ ИШТВАН – ШИОФОК (Куп на Унгарија, жени)

ШОМБАТЕЛИ – ДЕБРЕЦЕН (Куп на Унгарија, жени)

ВАЦИ – ЕРДИ (Куп на Унгарија, жени)

ФРЕДРИКШТАД – АКЕР (Норвешка 1, жени)

СОЛА – ГЈЕРПЕН (Норвешка 1, жени)

СТОРХАМАР – ОПСАЛ (Норвешка 1, жени)

АЗОТИ ТАРНОВ – КЕЛЦЕ (Полска Супер лига)

18:15ч

ОНЕРЕД – САВЕХОФ (Шведска 1, жени)

18:30ч

ЕСБЈЕРГ – АЛБОРГ (Данска 1, жени)

КРИСТИЈАНСАНД – ФАНА (Норвешка 1, жени)

МОЛДЕ – ТЕРТНЕС (Норвешка 1, жени)

ПЈОТРКОВИЈАН ПЈОТРКОВ – ЗАГЛЕБИЕ ЛУБИН (Полска Супер лига)

СТАЛ МИЛЕЦ – КВИЖИН (Полска Супер лига)

ШЧЕЦИН – ВИБЖЕЖЕ ГДАЊСК (Полска Супер лига)

19:00ч

ХОРСЕНС – КОПЕНХАГЕН (Данска 1, жени)

ГВАРДИЈА ОПОЛЕ – КАЛИШ (Полска Супер лига)

АЛИНГСАС – ГУИФ (Шведска 1)

ХАЛБИ – РЕДБЕРГСЛИД (Шведска 1)

ХОВДЕ – ИФК ИШТАД (Шведска 1)

ВАРБЕРГ – САВЕХОФ (Шведска 1)

ИШТАД ИФ – ХЕЛСИНБОРГ (Шведска 1)

КУНГАЛВС – ХАЈД (Шведска 1, жени)

19:15ч

КОЛСТАД – АРЕНДАЛ (Норвешка 1)

19:30ч

БИТИГХАЈМ – МЕЦИНГЕН (Германија Бундес лига 1, жени)

20:00ч

ГОРЕЊЕ – РИБНИЦА (Словенија 1)

ОНЕРЕД – ЛУГИ (Шведска 1)

КАДЕТЕН – БЕРН (Швајцарија 1)

КРИЕН – СТ. ГАЛЕН (Швајцарија 1)

ТВ ЕНДИНГЕН – ПФАДИ ВИНТЕРТУР (Швајцарија 1)

20:30ч

ХЕРНИНГ ИКАСТ – ОДЕНЗЕ (Данска 1, жени)

БРЕСТ – НАНТ (Франција 1, жени)

БАЗЕЛ – СУР (Швајцарија 1)