АНКЕТА: ГЛАСАЈТЕ ЗА ИДЕАЛЕН ТИМ ВО СУПЕРЛИГА – СЕЗОНА 2022/2023

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_tgn7"]

Изберете ги најдобрите ракометари во машката Суперлига. Можете да гласате за најдобрите седум ракометари по позиции, како и за најдобар млад ракометар, одбранбен играч и тренер. Победниците ќе бидат прогласени и наградени на свечена манифестација кон крајот на мај. Во изборот се вклучени читателите, редакцијата 24Ракомет и новинари од повеќе различни македонски медиуми.

Традиционално на крајот на ракометната сезона во Суперлигата, 24Ракомет го избира идеалниот тим на сезоната. Сезонава изборот ќе кулминира заедно со одигрување на последното коло кога ќе бидат прогласени и најдобрите ракометари на секоја позиција во македонското ракометно првенство за сезоната 2022/2023.

Како единствен специјализиран спортски портал во Македонија посветен на ракометот во соработка со нашите пријатели од Mozzart кои се нашиот официјален партнер на изборот за сезонава ќе ги наградиме најдобрите ракометари во македонскиот ракометен шампионат.

Покрај публиката, во гласањето традиционално се вклучени и новинарите кои следат ракомет од сите медиумски формати во Македонија, заедно со редакцијата на 24Ракомет.

Единствениот специјализиран спортски портал посветен на ракометот, 24Ракомет ви овозможи и вие, нашите читатели, да бидете дел од изборот и да гласате за најдобрите ракометари во сезоната.

ГЛАСАЊЕТО ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕНО ДО 12 ЧАСОТ ВО САБОТА, 27 МАЈ 2023 

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБАР ГОЛМАН ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Урбан Лесјак ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
46.90%
Мартин Томовски ВАРДАР
38.67%
Благојче Трајкоски АЛКАЛОИД
14.43%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБРО ЛЕВО КРИЛО ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Дејан Манасков ВАРДАР
53.57%
Дарко Кондев ТИКВЕШ
34.66%
Мирко Мајиќ БУТЕЛ
11.77%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБАР ЛЕВ БЕК ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Филип Талески -ВАРДАР
44.57%
Павле Атанасијевиќ-ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
44.25%
Арнад Хамзиќ -ТИКВЕШ
11.18%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБАР СРЕДЕН БЕК ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Марио Танкоски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
42.47%
Страхиња Симиќ ТИКВЕШ
38.92%
Игор Ѓоргиев-АЛКАЛОИД
18.61%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБАР ПИВОТ ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Владимир Бојаниќ ОХРИД
39.18%
Жарко Пешевски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
35.83%
Стојанче Стоилов ВАРДАР
24.99%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБАР ДЕСЕН БЕК ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Усама Хосни-ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
38.49%
Мартин Серафимов-АЛКАЛОИД
36.77%
Куни Моралес-ВАРДАР
24.74%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБРО ДЕСНО КРИЛО ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Ненад Костески ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
66.04%
Гоце Георгиевски ВАРДАР
23.47%
Гал Цирар ОХРИД
10.49%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБAР ОДБРАНБЕН РАКОМЕТАР ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Томче Стојановски БУТЕЛ
35.63%
Милорад Кукоски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
33.94%
Никола Маркоски АЛКАЛОИД
30.43%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБAР МЛАД РАКОМЕТАР ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Самоил Ристевски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2
44.39%
Марко Митев АЛКАЛОИД
38.41%
Томислав Димковски ПРОЛЕТ
17.21%

СПОРЕД ВАС КОЈ Е НАЈДОБAР ТРЕНЕР ВО МАКЕДОНСКАТА СУПЕРЛИГА ЗА СЕЗОНАТА 2022/2023?

Александар Јовиќ ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
49.36%
Кирил Лазаров АЛКАЛОИД
27.77%
Владо Недановски ВАРДАР
22.87%

[*доколку не ја гледате апликацијата за гласање вчитајте ја страницата повторно ]

Номинирани се по тројца играчи на секоја позиција од кои ќе биде избран најдобриот.

Читателите ќе гласаат за еден од тројцата понудени кандидати. При крајното гласање предвид ќе се земат сите добиени гласови. На крајот резултатите ќе се сумираат по принципот 3,2,1, а потоа вкупниот број на гласови по категории се претвора во поени – 3 (најдобар), 2 (второпласиран), 1 (третопласиран).

Истото ќе биде и при гласањето на новинарите и на редакцијата 24Ракомет. Се гласа за трите понудени ракометари по приципот 3, 2, 1. На крај се направи вкупен збир од трите сегменти (публика/новинари/24Ракомет, при што се добива севкупниот победник за секоја позиција).