Џамтоска и Бабачев ќе ги водат младинските тимови на Охрид

Екипата на Охрид по назначувањето на Горан Андоновски како нов тренер на сениорскиот тим, денеска откри кои два тренери ќе работат со пионерите, кадетите и младинците на тимот.

Тоа ќе бидат Александра Џамтоска – Сани и Наум Бабачев, кои ќе имаат сериозна задача во пронаоѓањето на новите таленти на клубот.

Александра Џамтоска ќе ги води пионерите на Охрид генерација 2008 и помали. Џатмоска во својата играчка кариера беше младински, но и сениорски репрезентативец на Македонија.

На клупско ниво го носеше дресот на Кале Кичево, Кабран Амбалажа, Скопје, Вардар и Кометал Ѓорче Петров. Своето знаење и искуство од 2013 година им ги пренесува на играчите од нејзината ракометна школа, Сани 14.

Кадетите и младинците на Охрид ќе бидат предводени од некогашниот член на клубот, Наум Бабачев, кој ќе работи со генерацијата 2006 и помали, односно генерацијата 2008 и помали. Бабачев како тренер во младинските категории на Охрид работи повеќе од девет години.