Чаир се потеше 30 минути, но дојде до три бода против Спартак

Екипата на Чаир која настапи без дел од ракометарките кои поради повреда не беа во можност да бидат на теренот против Спартак дојдоа до минимална победа од 31:30 во натпревар од 9. коло.

Во текот на целата средба имаше неизвесност. Чаир беше подобар за нијанса, а Николовска и Рахмани беа ракометарките кои ги предводеа колешките на теренот. На спротивната страна Гроздановска задаваше најмногу грижи и најчесто преку неа завршуваа нападите.

Во игра во која главно беше израмнето на одмор се замина со 15:12, но во продолжение одново беше неизвесно.

Составот на Спартак се врати во игра и парираше така што задаваше проблеми и тимот на Чаир немаше комоција. Мораше до крајот да се бори за овие бодови, а нијанси пресудија за побендиот. Сепак, Чаир немаше проблеми и успеа да го зачува триумфот така што заврши со три бода од оваа средба.

ЧАИР – СПАРТАК             31:30 (15:12)

Сала: 7 Март во Скопје. Судии: Лејла Јашар и Михаела Капсарева од Скопје. Делегат: Мамер Реџепи од Скпје.

ЧАИР: Кицеска, Сали, Мисовска 1, Динарица 2, М. Никловска 9, Божиновска 3, Бакиќ 2, Рамуко 1, Рахмани 9, З. Рамуко 1, Мартиновска 1, Костадиновска 2.

Седмерци: 5/5, Исклучувања: 12 мин.

СПАРТАК: Стојковска, Самарџиоска, Василева 2, Стефановска 5, Гроздановска 10, Петковска, Коларовска 6, Ангелковска, Ивона Кимовска, Ива Кимовска, Трајановска 2, Божиновска, Китановска 4, Георгиевска 1, Кузмановска.

Седмерци: 5/6, Исклучувања: 4 мин.