СТРУГА 2020: Металург удри во битолскиот ѕид – „фармацевтите“ мирно ќе ја чекаат недела (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Еурофарм Пелистер славеше над Металург со 24-22 во натпревар што го одбележаа многу грешки на двете страни.

Уште од стартот на мечот избраниците на Жељко Бабиќ стигнаа до значителна предност, но и Металург имаше свои моменти, кои сепак не резултираа со комплетен.

Најмногу што направија ракометарите на Зоран Кастратовиќ беше тоа што дојдоа на минус еден, но неколку брзоплети напади и Еурофарм Пелистер се врати во повисоко водство.

Битолчани по овој триумф се многу блиску до пласман во финалниот натпревар на Струшкиот турнир. Утре Металург ќе игра со Прилеп, а Еурофарм Пелистер има слободен ден.

 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-28
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-29
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-24
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-25
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-26
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-27
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-23
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-22
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-21
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-20
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-19
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-18
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-17
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-16
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-15
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-14
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-13
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-12
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-11
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-10
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-9
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-8
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-7
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-6
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-5
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-4
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-3
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-2
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-31
 • struga2020eurofarmmetalurg-10
 • struga2020eurofarmmetalurg-19
 • struga2020eurofarmmetalurg-18
 • struga2020eurofarmmetalurg-17
 • struga2020eurofarmmetalurg-16
 • struga2020eurofarmmetalurg-15
 • struga2020eurofarmmetalurg-14
 • struga2020eurofarmmetalurg-13
 • struga2020eurofarmmetalurg-12
 • struga2020eurofarmmetalurg-11
 • struga2020eurofarmmetalurg-9
 • struga2020eurofarmmetalurg-8
 • struga2020eurofarmmetalurg-7
 • struga2020eurofarmmetalurg-6
 • struga2020eurofarmmetalurg-5
 • struga2020eurofarmmetalurg-4
 • struga2020eurofarmmetalurg-3
 • struga2020eurofarmmetalurg-2
 • 2delstruga2020eurofarmmetalurg-30
 • struga2020eurofarmmetalurg