РФМ го приjaви Вардар за учество во Лигата на шампионите

Ракометната федерациja на Македониja ja испрати приjaвата на шампионот Вардар за учество во Лигата на шампионите.

РФМ ja достави приjaвата на Вардар до Европската ракометна федерациja, па наскоро се очекува истата да биде потврдена.

Покраj шампионот Вардар, Македониja треба да има уште три претставници во Лигата на Европа, а не е исклучена и ваjлд-карта за петтопласираната екипа.

Вардар оваа сезона беше елиминиран во осминафиналето на ЛШ.