РАКОМЕТЕН МАРАТОН: Еве кои натпревари ќе ги гледате на МТВ од втората фаза на Мундијалот

Македонската телевизија продолжува со преносите од Светското првенство во Египет и секој ден од главната рунда ќе има најмалку по два меча на ТВ.

Во деновите кога ќе да игра нашата репрезентација ќе се емитува и специјализираната емисија за СП, а најчесто во преносите ќе бидат средбите од нашата група.

Главна фаза, СП Египет, распоред на преноси:

СРЕДА, 20.01.2021
14.55 емисија СП РАКОМЕТ
15.20 МАКЕДОНИЈА-СЛОВЕНИЈА
17.50 РУСИЈА-ЕГИПЕТ
20.20 ШВЕДСКА-БЕЛОРУСИЈА

ЧЕТВРТОК, 21.01.2021
17.50 ХРВАТСКА-БАХРЕИН
20.20 ШПАНИЈА-ГЕРМАНИЈА

ПЕТОК, 22.01.2021
14.55 емисија СП РАКОМЕТ
15.20 МАКЕДОНИЈА-РУСИЈА
17.50 ФРАНЦИЈА-ИСЛАНД
20.20 ШВЕДСКА-СЛОВЕНИЈА

САБОТА 23.01.2021
17.50 ПОЛСКА-УНГАРИЈА
20.20 ГЕРМАНИЈА-БРАЗИЛ или ДАНСКА-ЈАПОНИЈА

НЕДЕЛА, 24.01.2021
14.55 емисија СП РАКОМЕТ
15.20 МАКЕДОНИЈА-БЕЛОРУСИЈА
17.50 НОРВЕШКА-ИСЛАНД или СЛОВЕНИЈА-ЕГИПЕТ
20.20 ШВЕДСКА-РУСИЈА или ФРАНЦИЈА-ПОРТУГАЛИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 25.01.2021
17.50 ШПАНИЈА-УНГАРИЈА
20.20 ХРВАТСКА-ДАНСКА

СРЕДА, 27.01.2021
17.30 ЧЕТВРТФИНАЛЕ
20.30 ЧЕТВРТФИНАЛЕ
22.15 ЧЕТВРТФИНАЛЕ (снимка од 20.30)

ПЕТОК, 29.01.2021
17.30 ПОЛУФИНАЛЕ
20.30 ПОЛУФИНАЛЕ

НЕДЕЛА, 31.01.2020
14.30 ЗА 3.МЕСТО
17.00 ФИНАЛЕ