Петмина македонски тренери го направија вториот чекор кон Мастер Коуч лиценца

Петмина македонски тренери го направија вториот чекор кон добивање на Мастер Коуч лиценцата.

Адријано Котевски, Игор Котевски, Кире Атанасовски, Ице Соколески и Божидар Мојсов една недела беа дел од Вториот Модул на семинарот во Србија што се одржуваше онлајн.

Тие имаа презентација на своите работни задачи и сега ќе го чекаат декември и Третиот Модул, каде што ќе ги бранат своите теми и ќе се стекнат со највисоката тренерска лиценца.

Кире Лазаров треба да ја добие својата Мастер Коуч лиценца на семинарот во Грција, додека Ацо Јоновски, Влатко Митков, Филип Миркуловски, Горан Кузманоски, Билјана Црвенкоска и Зоран Петковски, треба да бидат дел од Вториот Модул што ќе се одржи онлајн во организација на ХРС.

Македонија веќе има голем број тренери со највисоката лиценца – Стевче Алушовски, Андон Бошковски, Звонко Шундовски, Раде Стојановиќ, Борче Марковски, Александар Јовиќ…и уште многу други.