Македонија доби нова шанса за бараж – ќе биде домаќин на квалификациската група

Место во Грција како што беше првично познато, додека до промена на организаторот на квалификациската група 2 за бараж за СП 2021. Македонија требаше дагостува во Грција од 4 до 6 декември и да игра против Исланд, Литванија и Грција, но работите се сменија.

Откако Грција се откажа Македонија доби шанса да ги организира квалификациите и да дојде до место во баражот. Со добивањето на организацијата и играњето на домашен терен практично шансите се зголемуваат, па во декември ќе има можност да се дојде до место кое носи во баражот.

Според распоредот на 4 декември првиот натпревар ќе биде против Исланд, а потоа во следните два дена ќе се игра и со Литванија и Грција.