ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Почнуваат активностите, бројот на натпревари се зголемува

Откако вчера во првиот ден од годината беше одигран еден натпревар за денеска се најавени повеќе средби.

На терен ќе се најдат неколку репрезентации кои ќе се судрат во битката за Светското првенство во 2021 година, а тоа е прва фаза од квалификациите.

Покрај тоа ќе има натпревари и во првенствата на Шведска, Норвешка, Унгарија… така што ќе има неколку интересни дуели.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

14:00ч

БОДЕН – ХАЈД (Шведска 1, жени)

16:00ч

ГРЦИЈА – ФИНСКА (Квалификации за СП 2021)

18:00ч

КИПАР – ИЗРАЕЛ (Квалификации за СП 2021)

МТК БУДИМПЕШТА – ЃЕР (Унгарија 1, жени)

СОЛА – ТЕРТНЕС (Норвешка 1, жени)

СТОРХАМАР – БЈАСЕН (Норвешка 1, жени)

18:30ч

АКЕР – КРИСТИЈАНСАНД (Норвешка 1, жени)

19.00ч

СКУРУ – ХОВДЕ (Шведска 1, жени)

20:00ч

ЕСБЈЕРГ – ОДЕНЗЕ (Данска 1, жени)