ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Нова тура на контролни натпревари

После вчерашните одмерувања на силите на дел од учесниците на Европското првенство за денеска се најавени нови пресметки во кои на терен излагаат уште неколку други селекции кои ќе ја имаат последната проверка пред почетокот на шампионатот.

Се работи за осум натпревари така што на дело ќе можат да бидат видени поголем број на репрезентации кои ќе имаат можност да потврдат во каква форма се пред почетокто на првенството.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

13:00ч

КАСТАМОНУ – ДЕБРЕЦЕН (Куп на ЕХФ, жени)

ХАЛБИ – ТИРЕСО (Шведска 1, жени)

14:00ч

РОСТОВ ДОН – СТАВРОПОЛ (Русија Супер лига, жени)

15:00ч

АЛБОРГ – ХОЛСТЕБРО (Данска 1, жени)

ХОРСЕНС – АРХУС (Данска 1, жени)

РОДОВРЕ – РИНГКОПИНГ (Данска 2, жени)

САЕБИ – РОСКИЛДЕ (Данска 2, жени)

СОНДЕРЈИСКЕ – БЈЕРИНБРО (Данска 2, жени)

СТЈЕРНЕН – ХАДСТЕН (Данска 2, жени)

КРИСТИЈАНШТАД – АРАНАС (Шведска 1, жени)

16:00ч

УНГАРИЈА – ЧЕШКА (Пријателска средба)

РУСИЈА – ПОРТУГАЛИЈА (Пријателска средба)

16:10ч

ВИБОРГ – СКАНДЕРБОРГ (Данска 1, жени)

16:50ч

ХРВАТСКА – БИХ (Пријателска средба)

17:00ч

ИЗРАЕЛ – КИПАР (Квалификации за СП 2021)

АЛБА ФЕХЕРВАР – ФТЦ РАИЛ КАРГО (Унгарија 1, жени)

СЛОВЕНИЈА – ЦРНА ГОРА (Пријателска средба)

17:15ч

УКРАИНА – ХОЛАНДИЈА (Пријателска средба)

17:20ч

ГЕРМАНИЈА – ИСЛАНД (Пријателска средба)

17:30ч

БЕНЗАЈМ АУЕРБАХ – НИКАРСУЛМЕР (Германија Бундес лига 1, жени)

18:00ч

ШПАНИЈА – ПОЛСКА (Пријателска средба)

ЕРДИ – ОДЕНЗЕ (Куп на ЕХФ, жени)

КУРПФАЛЦ БАРЕН КЕЧ – БУКСТЕУДЕ (Германија Бундес лига 1, жени)

19:00ч

БАД ВИЛДУНДЕН – МАЈНЦ (Германија Бундес лига 1, жени)

ГЕПИНГЕН – ОЛДЕНБУРГ (Германија Бундес лига 1, жени)

20:00ч

ДИЖОН – МЕЦ (Франција 1, жени)

20:15ч

ШВАЈЦАРИЈА – ТУНИС (Пријателска средба)

20:30ч

ШАМБРИ – ТУЛОН (Франција 1, жени)

НИЦА – БЕЗАНСОН (Франција 1, жени)