ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Мирен ден, првенствени средби во неколку земји

Како што се доближува стартот на подготовките за Европското првенство така се намалуваат и натпреварите во првенствата низ Европа, па нема многу дуели за одигрување.

Сепак, има доволно средби за да има возбудувања, па натгпревари има во неколку земји.

Вообичаено можете да ги видите поголемиот дел од натпреварите кои ќе бидат денеска одиграни.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

10:00ч

ДОНБАС МАРИУПОЛ – ЗТР БУРЕВИСНИК (Украина Супер лига)

14:00ч

АКБУЗАТ – КАУСТИК (Русија Супер лига)

15:00ч

БНЕИ ХЕРЦЛИЈА – МАКАБИ ЛЕ ЗИОН (Израел 1)

ХАПОЕЛ КИРИЈАТ – РАМАТ ХАШАРОН (Израел 1)

МАКАИ АВИШАИ МОЦКИН – МК ХОЛОН (Израел 1)

НЕС ЦИОНА – ХАПОЕЛ ЛЕ ЗИОН (Израел 1)

РЕХОВОТ – ХАПОЕЛ АШДОД (Израел 1)

ИЗЕВСК – АЛИСА УФА (Русија Супер лига, жени)

17:30ч

ЦСКА МОСКВА – АСТРАХАНОЧКА (Русија Супер лига, жени)

18:00ч

ХРАНИЦЕ – НОВЕ ВЕСЕЛИ (Чешка Екстра лига)

КАРВИНА – ЛОВОСИЦЕ (Чешка Екстра лига)

САВЕХОФ – ИФК ИШТАД (Шведска 1)

19:00ч

АЛИНГСАС – ВАРБЕРГ (Шведска 1)

ОНЕРЕД – МАЛМЕ (Шведска 1)

ХОВДЕ – ХЕЛСИНБОРГ (Шведска 1)

РИМБО – АИК (Шведска 2)

ВАСТЕРАС – Х 65 ХОР (Шведска 1, жени)

19:30ч

АЈАКС КОПЕНХАГЕН – СИДХАВСОРНЕ (Данска 2)

ЕСЕН КОБУРГ – КОБУРГ (Германија Бундес лига 2)

ЛИБЕК ШВАРТАУ – ДОРМАГЕН (Германија Бундес лига 2)

ИШТАД ИФ – КРИСТИЈАНШТАД (Шведска 1)

19:45ч

САВЕХОФ – КУНГАЛВС (Шведска 1, жени)

20:00ч

СЕСВЕТЕ – ПОДРАВКА (Хрватска 1, жени)

СИНФИН – ГВАДАЛАХАРА (Шпанија, Копа дел Реј)

20:45ч

ПУЕНТЕ ХЕНИЛ – НОВАС (Шпанија, Копа дел Реј)