Денеска на терените: Македонија на испит, Чиле е шансата за втор круг

На Светското првенство во Египет денеска се играат средби од 3. коло во четири од групите.

Одново на програмата се 12 средби, а распоредени се во три термини како што беше случај од четвртокот досега.

Први на терен денеска излагаат Македонија и Чиле во Групата Г и Русија и Јужна Кореја во Групата Х. Вообичаено од 18 часот се играат четири дуели, додека од 20:30 остануваат само два дуели.

И денеска ќе може да се следат интересни натпревари бидејќи ова е завршен ден за овие групи и тест за репрезентациите.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

10:10ч

ИНЧОН СИТИ – САНГМУ (Јужна Кореја 1)

11:50ч

ДОСАН – ЛУНГНАМ АТЛЕТИК (Јужна Кореја 1)

15:30ч

МАКЕДОНИЈА – ЧИЛЕ (Светско првенство 2021)

ЈУЖНА КОРЕЈА – РУСИЈА (Светско првенство 2021)

18:00ч

ФРАНЦИЈА – ШВАЈЦАРИЈА (Светско првенство 2021)

ПОРТУГАЛИЈА – АЛЖИР (Светско првенство 2021)

СЛОВЕНИЈА – БЕЛОРУСИЈА (Светско првенство 2021)

ШВЕДСКА – ЕГИПЕТ (Светско првенство 2021)

18:30ч

ОДЕРЦО – ПОНТИНИЈА (Италија, Серија А, жени)

КРИМ МЕРКАТОР – ЦЕЛЕЈА ЖАЛЕЦ (Словенија 1, жени)

20:30ч

ИСЛАНД – МАРОКО (Светско првенство 2021)

НОРВЕШКА – АВСТРИЈА (Светско првенство 2021)