ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Загревање за пеколниот викенд полн со Лига на шампиони

Меѓу натпреварите кои денеска ќе се играат низ Европа, но и низ светот се наоѓа и еден дуел од домашната сцена.

Бутел Скопје ќе се соочи со тимот на Металург 2 и ова е средба која треба да донесе интересен ракомет.

Сепак, извесно е дека домашниот состав е со улогата на фаворит.

Инаку, за денеска е предвиден само еден натпреар на домашна сцена, а другите остануваат за викендот.

Има уште доста натпревари, а можете да ги видите во распоредот во продолжение.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

15:00ч

ЈУЖНА КОРЕЈА – ИРАН (Квалификации за ОИ, Азија)

16:00ч

ДИНАМО СИНАРА – ЛАДА ТОЉАТИ (Русија Супер лига, жени)

16:30ч

КАУСТИК – САРАТОВ (Русија Супер лига)

17:00ч

БАХРЕИН – КУВАЈТ (Квалификации за ОИ, Азија)

АДЈИФ – ЛУЧ (Русија Супер лига, жени)

18:00ч

СКАНДЕРБОРГ – ЛЕМВИГ (Данска 1)

ХЕРНИНГ ИКАСТ – ГОМЕЛ (Куп на ЕХФ, жени)

ФЕРЕНЦВАРОШ – БУДАКАЛАШ (Унгарија 1)

КОМЛО – ОРОШАЗИ (Унгарија 1)

18:30ч

БУТЕЛ СКОПЈЕ – МЕТАЛУРГ 2 (Македонија, Супер машка лига)

БУДВАНСКА РИВИЕРА – ЛОВЌЕН (Црна Гора 1)

МОСОНМАЃАРОВАР – МТК (Унгарија 1, жени)

19:00ч

РУДАР КОСТОЛАЦ – ШАМОТ (Србија, Супер лига)

АДЕМАР – ЛА РИОХА (Шпанија Асобал)

АЛПЛА ХАРД – ШВАЦ (Австрија 1)

ЛИНЦ – БРЕГЕНЦ (Австрија 1)

КОЛДИНГ – ЕСБЈЕРГ (Данска 1)

СИЛКЕБОРГ – ХОЛСТЕБРО (Данска 1, жени)

ХАЛБИ – ХЕЛСИНБОРГ (Шведска 1)

ОНЕРЕД – ХОВДЕ (Шведска 1)

ИШТАД – ВАРБЕРГ (Шведска 1)

АРАНАС – РИМБО (Шведска 2)

БОДЕНС – ЛИНКОПИНГ (Шведска 2)

ХАМАРБИ – СКАНЕЛА (Шведска 2)

19:30ч

ХУТЕНБЕРГ – АУЕ (Германија, Бундес лига 2)

20:15ч

СКАНДЕРБОРГ – НФХ НИК (Данска 1, жени)

20:30ч

БИЛЕР – СЕСОН (Франција 2)

ШЕРБУР – НИЦА (Франција 2)

ДИЖОН – СЕЛЕСТАТ (Франција 2)

ЛИМОЖ – БЕЗАНСОН (Франција 2)

САРАН – НАНСИ (Франција 2)

СТРАЗБУР – ВАЛЕНС (Франција 2)

20:45ч

ПОНТО – МАСИ ЕСОН (Франција 2)