Денеска на терените: Во Бундес лигата уште се игра, Кузмановски вечерва на терен

Екипите кои се дел од Бундес лигата денеска продолжуваат со средбите, а ќе имаат и уште натпревари до крајот на месецот.

Според програмата за играње на натпревари ќе се игра до крајот на овој месец, а денеска се играат четири натпревари. Од македонските интернационалци на терен е само Филип Кузмановски.

Има натпревари и на Шампионатот на Африка, но бројот на натпревари за денеска е намален во однос на претходните денови.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

15:00ч

ГВИНЕЈА – НИГЕРИЈА (Шампионат на Африка, жени)

17:00ч

ДР КОНГО – СЕНЕГАЛ (Шампионат на Африка, жени)

19:00ч

ЕРЛАНГЕН – ЛЕМГО (Германија, Бундес лига)

ФЛЕНЗБУРГ – ФУКСЕ БЕРЛИН (Германија, Бундес лига)

КИЛ – ГЕПИНГЕН (Германија, Бундес лига)

МЕЛЗУНГЕН – ХАНОВЕР (Германија, Бундес лига)

ЗЕЛЕНОРТСКИ ОСТРОВИ – КЕНИЈА (Шампионат на Африка, жени)

20:00ч

ФАДИ ВИНТЕРТУР – КАДЕТЕН (Швајцарија 1, плеј-оф)