Ако се верува во историјата: Вардар во предност против Мешков Брест, поблизу е до триумф

Ракометарите на Вардар досега имаат 22 меча со нивните колеги од Мешков Брест во Лигата на шампионите и во СЕХА лигата. Досега 18 дуели се во регионалното натпреварување, а четири се во Лигата на шампионите.

Досега на овие 22 дуели се постигнати вкупно 1247 гола од кои 634 биле дело на ракометарите во „црвено-црно“. Тие одработија одлично на средбите и оттаму имаат подобар биланс.

Сите досегашни дуели и ривалството кое датира од 15 септември во 2012 година можете да ги видите во продолжение.

СИТЕ ДОСЕГАШНИ ДУЕЛИ МЕЃУ ВАРДАР И МЕШКОВ БРЕСТ

15 СЕПТЕМВРИ 2012 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         34:27

9 ФЕВРУАРИ 2013 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         30:27

28 СЕПТЕМВРИ 2013 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         23:27

7 ДЕКЕМВРИ 2013 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         29:24

13 АПРИЛ 2014 (ФИНАЛЕ)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         29:27

8 НОЕМВРИ 2014 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         30:22

4 ФЕВРУАРИ 2015 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         28:25

27 МАРТ 2015 (ПОЛУФИНАЛЕ)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         28:32

28 ОКТОМВРИ 2015 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         27:28

29 МАРТ 2016 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         30:32

30 АВГУСТ 2016 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ      34:34

1 ОКТОМВРИ 2016 (ЛИГА НА ШАМПИОНИ, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ   31:27

17 ДЕКЕМВРИ 2016 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         30:35

4 МАРТ 2017 (ЛИГА НА ШАМПИОНИ, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР   30:26

8 СЕПТЕМВРИ 2017 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         31:23

1 ФЕВРУАРИ 2018 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         25:25

13 АПРИЛ 2018 (ПОЛУФИНАЛЕ)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         33:24

30 ОКТОМВРИ 2018 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР         35:20

3 НОЕМВРИ 2018 (ЛИГА НА ШАМПИОНИ, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ   30:23

24 НОЕМВРИ 2018 (ЛИГА НА ШАМПИОНИ, ГРУПНА ФАЗА)

МЕШКОВ БРЕСТ – ВАРДАР   31:31

5 МАРТ 2019 (СЕХА, ГРУПНА ФАЗА)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ         30:32

2 АПРИЛ 2019 (ПОЛУФИНАЛЕ)

ВАРДАР – МЕШКОВ БРЕСТ   25:23