Марјан Начевски ќе биде делегат на младинското ЕП

Европската ракометна федерација ги објави официјалните лица што ќе бидат дел од претстојното младинско ЕП во Словенија.

Покрај младинската репрезентација, Македонија во Целје ќе биде претставувана и од делегатот Марјан Начевски.

Континенталниот собир што е прв во младинска конкуренција со 24 учесници, стартува утре со 12 натпревари.

Македонија е во групата А заедно со селекциите на Австрија, Црна Гора и Хрватска, а прв ривал ни се Црногорците утре од 12:00 часот.