ФИНАЛЕ

43
26 - 24
Конечен резултат

Резултати

Екипа1-во полувреме2-ро полувремеРезултат
ДАНСКА1326Победа
ШВЕДСКА1324Пораз

ДАНСКА

# Играч Позиција Исклучување Голови
1Никлас Ландинголман00
4Магнус Ландинлево крило02
7Емил Јакобсенлево крило00
14Андерс Захаријасенпивот00
15Магнус Саугструп Јенсенпивот23
17Ласе Свандесно крило00
20Кевин Мелерголман00
21Хенрик Мелгард Јенсенцентрален бек12
22Мадс Менсах Ларсенлев бек01
24Микел Хансенлев бек07
25Мортен Тофт Олсенцентрален бек00
28Ласе Андерсонлев бек01
31Николај Орис Нилсендесен бек05
32Јакоб Холмлев бек04
33Матијас Гидселдесен бек01
34Симон Халд Јенсенпивот10
 Вкупно 426

ШВЕДСКА

# Играч Позиција Исклучување Голови
2Јонатан Карлсбогардлев бек01
5Макс Дарјпивот11
8Алфред Јонсонлев бек00
11Даниел Петерсондесно крило02
12Андреас Паличкаголман00
15Хампус Ванелево крило05
16Микаел Агефорсголман00
18Фредрик Петерсонпивот12
19Феликс Кларцентрален бек02
22Лукас Пеласлево крило02
23Албин Лагергрендесен бек14
24Џим Готфридсонцентрален бек02
28Јонатан Едвардсонцентрален бек00
33Лукас Санделдесен бек02
62Валтер Хринцдесно крило01
66Антон Линдскогпивот00
 Вкупно 324
Исклучување
4
3
Голови
26
24

Officials

Судии:
Ангел Сабросо -Шпанија
Оскар Ралуј -Шпанија

KO KO FT