Струга 2022: Еурофарм Пелистер преку пенали до 13. титула во Струга

По една година пауза Еурофарм Пелистер повторно е победник на турнирот во Струга, откако по изведување на седмери (7-6) го победи Целје.

Натпреварот беше решен преку седмерци бидејќи поради големата кондензација на теренот имаше лизгање, па организаторот и двата тима решија по неколку минути играње истиот да биде прекинат и пеналите да го решат победникот.

За тимот од Битола ова е 13. титула на овој турнир и се израмни со Вардар на листата на победници. Двете екипи решија да има серија од по 10 пенали кои треба да го решат побендикот.

Доколку после таа серија нема победник требаше да се изведат уште по пет пенали. Но, немаше потреба од тоа бидејќи македонскиот тим ги реши дилемите уште по првите десет удари кон голот.

1. серија
голман Јасин Белкаед
1-0 Вилсон Дејвис

голман Урбан Лесјак
1-0 Тим Цокан

2 серија
голман Јасин Белкаед
2-0 Мирко Раковиќ

голман Урбан Лесјак
2-1 Митја Јанц

3 серија
голман Јасин Белкаед
3-1 Гоце Ојлески

голман Кизиќ
3-2 Алекс Влах

4 серија
голман Небојша Бојиќ
4-2 Цветан Кузмановски

голман Урбан Лесјак
4-3 Анте Ивсаковиќ

5 серија
голман Небојша Бојиќ
5-3 Емилијан Гојрогвски

голман Урбан Лесјак
5-4 Сухолежник Мате

6 серија
голман Јасим Белкаед
5-4 Василев

голман Кизиќ
5-5 Стрмљан

7серија
голанан Јасим Белкаед
6-5 Пешевски

голман Урбан Лесјак
6-5 Патрик Мартиновиќ

8 серија
голман Јасим Белкаед
6-5 Руди Сери

голман Лесјак
6-6 Тадеј Мазеј

9 серија
голман Јасим Белкаед
7-6 Усама Хосни

голман Урбан Лесјак
7-6 Млакар

10 серија
голман Јасим Белкаед
7-6 Марио Танкоски

голман Лесјак
7-6 Стефан Жабиќ