СТРУГА 2020: Израмнето на старт, важно после пет месеци пак се игра ракомет

Со трите натпревари кои денеска беа одиграни на отвореното игралиште „Горан Попоски Бабец“ во Струга беше отворено 48. издание на турнирот на кој првпат играат осум екипи само од Македонија.

Првиот ден со победи го завршија составите на Прилеп, Охрид и Еурофарм Пелистер. Разликата беше мала бидејќи се работеше за израмнети пресметки така што ова е најава за интересни средби и во продолжение од турнирпт.

Се работеше за три дуели за кои и се очекуваше да има израмнета игра што беше потврдено. Меѓутоа, ова е само подготвителен период и допрва ќе се бара најдоброто.

Во сето ова, сепак, денеска најважното нешто е дека после пет месеци ракометарите одново се на терен и повторно се игра ракомет во Македонија.

48. РАКОМЕТЕН ТУРНИР СТРУГА 2020

РЕЗУЛТАТИ И ИЗВЕШТАИ ОД ПРВ ДЕН

СТРУГА – ПРИЛЕП     28:32 (ИЗВЕШТАЈ)

БУТЕЛ СКОПЈЕ – ОХРИД     24:25 (ИЗВЕШТАЈ/ГАЛЕРИЈА)

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – МЕТАЛУРГ     24:22 (ИЗВЕШТАЈ/ГАЛЕРИЈА)

ЧЕТВРТОК, 13 АВГУСТ

17:15ч

БУТЕЛ СКОПЈЕ – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

19:15ч

МЕТАЛУРГ – ПРИЛЕП

21:15ч

ВАРДАР – ОХРИД

ПЕТОК, 14 АВГУСТ

17:15ч

СТРУГА – МЕТАЛУРГ

19:15ч

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – ПРИЛЕП

21:15ч

ВАРДАР – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

САБОТА, 15 АВГУСТ

17:15ч

ОХРИД – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2

19:15ч

СТРУГА – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР

21:15ч

ВАРДАР – БУТЕЛ СКОПЈЕ

НЕДЕЛА, 16 АВГУСТ

10:00ч

НАТПРЕВАР ЗА 7. МЕСТО

17:15ч

НАТПРЕВАР ЗА 5. МЕСТО

19:15ч

НАТПРЕВАР ЗА 3. МЕСТО

21:15ч

ФИНАЛЕ