Еурофарм со помош за клиничкиот центар „Мајка Тереза“, донира 50 медицински кревети

Главниот спонзор на тимот од Битола, Еурофарм Пелистер се најде меѓу компаниите кои донираат медицинска опрема со цел да се помогне во битката со коронавирусот. Донацијата од Еурофарм е за инфективното одделение на клиничкиот центар „Мајка Тереза“, а се работи за 50 медицински кревети.

Од Еурофарм информираат дека е потпишан договорот за набавка на овие кревети и тие ќе пристигнат за најкусо можно време во Скопје и ќе се стават на располагање на инфективното одделение.

Воедно од Еурофарм се истакнува благодарност и поддршка за здравствените работници кои се изложени на секојдневни ризици во својата професионална работа. Воедно се изразува и повик за истрајност до сите граѓани на Македонија за да може сите заедно да го надминеме и победиме вирусот.

Инаку, екипата на Еурофарм Пелистер во моментов е на пауза исто како и другите тимови. Ракометарите тренираат индивидуално, а речиси еден месец немаат вистински ракометен тренинг.