Денеска на терените: Ристовска и Десподовска пред нови предизвици со своите клубови

Ни претстои уште еден ракометен ден со малку натпревари. Ракометарките и ракометарките ќе бидат активни во неколку земји, во скандинавија, Холандија, Полска и Русија.

Македонската интеренционалка Сара Ристовска ќе има нов предизвик со својот тим ЦСКА Москва во домашното првенство, а исто така и Зорица Десподовска ќе настапи со Кобержице во првенството на Полска.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

16:00ч

ТОЉАТИ – АСТРАХАНОЧКА (Русија 1. лига, жени)

17:00ч

ЗВЕНИГОРОД – КРАСНОДАР (Русија 1. лига, жени)

18:30ч

ЦСКА МОСКВА – РОСТОВ (Русија 1. лига, жени)

19:00ч

ЈАРОСЛАВ – КОБЕРЖИЕЦЕ (Полска 1. лига, жени)

КАРЛСКРОНА – КАРА (Шведска 2. лига)

ТОРСЛАНДА – СКАНЕЛА (Шведска 2. лига)

19:30ч

ВЕСТФРИСЛАНД – БОРХАВЕ ((Холандија 1. лига, жени)

20:30ч

РАНДЕРС – ЕСБЈЕРГ (Данска 1. лига, жени)

ВЛУГ ЕН ЛЕНИГ – ХЕЛАС (Холандија 1. лига)

20:45ч

ЕХЦ – ХОУТЕН (Холандија 1. лига)